Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calleputana

Marketing

Mi kao predstavnici ( pokvarene ) slike Božje




Dragi Bog je na svoju sliku i priliku počeo stvarati dane…-biljke…-životinje…-LJUDE!!!!!!!
Odnosno jednom riječju SVIJET. Stvorio je ljude i životinje , koje su podosta bili slični. Ljudima je podario dušu i osjećaje, u čemu su se na prvi mah razlikovali od životinja. Nekada je čovjek živio baš kao i životinje. Spavao na otvorenom, pod golim nebom, na raznorazne načine se snalazio pri ulovu plijena odnosno hrane…
No tokom dugog niza godina evolucije, čovjek je mnogo napredovao u odnosu na životinje. No po fizičkom izgledu i dalje je jako sličio životinji da budem precizniji podosta je nalikovao na majmuna! Nakon nekog vremena čovjek se počeo ispravljati i koristiti moždane vijuge u razne korisne svrhe. Gdje se počeo znatno odudarati od životinja i njihovih sposobnosti. Tako je Bog svim svojim stvorenjima dao mogućnost razmnožavanja. Kako bi se svaka vrsta zauzela za svoje i pobrinula za danji razvoj vlastite vrste…
Opće je poznato da je Bog bezgrešan, svemoguć', da ne zna i ne može pogriješiti. Blaženo savršenstvo. No sve te loše, negativne osobine i karakteristike si je zauzeo čovjek. Što bi u prvu ruku već bio prvi počinjeni grijeh.
Zatim se sve više i više počeo bazirati na materijalna dobra i težnju ka boljim financijskim uvjetima i sredstvima. Koja su neophodna za život svakog pojedinca na ovom svijetu. Pa bi se već ovdje čovjek mogao smatrati kao pokvarenom slikom Božjom.
Ljudi su počeli uništavati svijet, ali radeći u svoju korist. Onečišćavati zrak, kojekakvim rafinerijama, tvornicama i slično. Tu je čovjek uvidio profitabilni kapital koji pozitivno utječe na razvoj života. No nije vidio, ili nije htio vidjeti da na taj način uništava zapravo samoga sebe i svoju zajednicu. Uništavanje i zagađenje zraka kojeg na kraju krajeva i sami udišemo. Dakle nije niti trunke mario za vlastito zdravlje, ali važno da se ima neophodnih sredstava na život. A zdravlje kao da se na ulici svakog dana nalazi, no dobro……….
Počeo je obrađivati zemlju, graditi ceste kojekakve objekte u materijalnu korist, uništavati prvobitno stanje planete. Koje možda nikada nije niti trebalo biti narušeno. No sve je to učinjeno kako bi se olakšali putovi života i životnih izazova.

Zapravo, danas, u ovo surovo vrijeme teško je shvatiti dali sve što je čovjek napravio do sada je li to dobro ili loše, pozitivno ili negativno. Teško, gotovo nemoguće je dobiti i znati odgovor na takvo pitanje.
Danas postoje naznake odnosno vjerovanja u reinkarnaciju. Možda je to jedan od putova , da se čovjek popravi, da ispravi sve počinjene grijehe, da bude bolja osoba i učinkovitiji. Možda nam dragi Bog oduzima živote zbog naših prevelikih načinjenih grijeha. Pa nam kroz reinkarnaciju daje drugu šansu za boljim načinom života. Samo zašto; «ne'ko ode mlad, a ne'ko doživi duboku starost»

U principu u pravilu je ispravno što je ljudska ruka mijenjala svijet. Jer je svojoj vrsti omogućila lakši i lagodniji prohod kroz putove života. Ljudski je griješiti, uostalom tko radi taj i griješi. I možda baš zato smo jedina Božja stvorenja kojima je podaren smijeh i ljubav. Jedan Božji dar dobio, (smijeh) a drugi si sami uzmemo zdravo za gotovo. Uzeli smo si za pravo olako i suvislo korištenje i upotrebljavanje nepotrebnih metoda lako moguće zaobilaznog griješenja………………………………..


Inspiracija za post i sadržaj posta je došla na neki 'ajmo reći individualni način. A tekst je s jednom namjerom; čvrsta vjera u Boga, i čovjekovo životno neshvaćanje korištenje tuđih metoda, za bolje snalaženje samoga sebe. Krađa tuđeg, za dobro sebi!!!!!!!!!!!!!!!!!



Post je objavljen 08.06.2008. u 15:47 sati.