Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Napokon kraj tumorne sezone obilježene brojnim ozljedama

Na Makarsku adresu ovih je dana stigla odluka Hrvatskog ragbijaškog saveza o kažnjavanu kluba za predanu utakmicu s Olimpijom u Sloveniji u zaostalom susretu 8. kola Interlige te zbog ne dolaska na PH u Ragbiju 7 u Sisku.Time je okončana jedna od najgorih sezona u povijesti kluba od kada se igra Interliga i PH.

Tajnik kluba Beni Grle:

Što se tiće utakmice s Olimpijom nismo bili u mogučnosti otputovati zbog nedostatka igrača pa smo odlučili da predamo utakmicu i stoga nismo iznenađeni kaznom i oduzimanjem bodova od strane saveza. Nažalost, prevelik broj ozljeđenih igrača diktira nam sastav tijekom cijelog proljetnog dijela sezone. Mi smo trebali igrati i utakmicu s Čelikom za 5. mjesto u Regionalnoj ligi, a nakon toga putovati najvjerovatnije ponovno u Mađarsku tijekom lipnja ali to je neizvedivo. Neznam da li će sve ovo utjecati na naše igranje u Regionalnoj ligi sljedeće sezone. Ako usporedite utakmice u prvome dijelu prvenstva kada smo bili igrački kompletni vidjet ćete da smo u Splitu i Ljubljani tijesno izgubili sa 3 odnosno 8 poena razlike, dok smo Mladost i Olimpiju dobili sa 80 odnosno 40 poena razlike. Napominjem da smo u jednom trenutku zbog ozljeda bili bez 12 igrača i da je to jednostavno nemoguče nadoknaditi. Stoga nam je jedina želja za sljedeću sezonu da nas ozljede zaobiđu u širokom luku.Radimo na tome da dovedemo pojačanja iz vanka, no sve to košta i za samo jednoga igrača trebalo bi oko 25 tisuća kuna a nama su potrebna barem dvojica.

Što je sa PH u ragbiju 7 ? Niste otputovali u Sisak....

Nama nije odgovaralo vrijeme početka turnira u 12 sati jer bi povratak u Makarsku bio iza ponoći a kako su se neki igrači morali raditi nismo mogli otići. Bilo bi glupo da smo otišli gore gdje bi među osam ekipa vjerovatno izborili polufinale i da nakon toga predamo utakmice jer se moramo uputiti na vrijeme kući... Ragbi 7 je težak, puno je utakmica u jednome danu a kako nismo uspijeli skupiti najbolju ekipu odlučili smo ne igrati.

Inače, kako je i očekivano Nada je obranila naslov osvojen u Rijeci prošle godine tako da su ove godine osvojili sve, Kup i prvenstvo Hrvatske, Interligu, PH u Ragbiju 7, te su se plasirali u finale Regionalne lige koje se igra u Splitu, ovu subotu (07.06) u 14 : 30. Protivnik u finalu im je Pobednik iz Beograda.




Post je objavljen 06.06.2008. u 11:41 sati.