Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roka470

Marketing

RAPSKA ŠTORIJA

Image Hosted by ImageShack.us

Divna Rapska štorija izrodila se naravno iz nevolje. Naime Kate i ja smo se ozbiljno napalili, a i sukladno time dobro pripremili za jednu zgodnu adventure utrku – X liburniu. Budući da Hrvatska nije zemlja adventure frikova nego pivo-nogometnih likova, tako je i organizatoru bilo jako teško organizirati dobro osmišljenu utrku i ista je bila otkazana za bolja vremena. Da dobar vikend uludo ne propadne natovarili smo sijake na Dobloa i zaputili se do Jablanca s kojega ćemo na Rab i malo okolo.
U Jablancu uz očito redovitu trajektnu strku rutinirano pripremamo kajake i čakulom s domaćima sređujemo osigurani parking za Dobloa. Tko zna – zna!
Image Hosted by ImageShack.us

Blago jugo gomila naoblaku na Velebit no nad Rabom se smiješi sunce. Prelazak 2 km širokog kanala bila je pjesma. Oko rta pa lagano niz vjetrić i niz struju u Barbatski kanal. Kad tamo potpuno druga slika Raba od onog svemirski golog kamenjara koji se svima na dolasku pokazuje, tu je otok niži, bogat vegetacijom i s potpuno drugačijom strukturom obale. Stijne su poput mramornog kolača koji se pomalo odozdo mrvi i tako tvori krupnopješčane prekrasne žučkaste plaže i plažice. Iznenađuje nas mnoštvo turistih koji svojim gliserima okupiraju plažice da bi u nedogled pržili svoje genitalije. Imali smo sreće pa smo i sami ugrabili jednu vrlo zanimljivu. Ima 2 m stijenu po kojoj se može lijep penjuckari i uživati u bogatoj dekoraciji brnistre, crnike i ostalog prekrasno mirisnog mediteranskog bilja. More je lijepo modro i već pomalo ugodno za kupanac.
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon kupanca i šejka putujemo dalje uz Barbat, Banjol do uvijek prekrasnog grada Raba. Tko je bio zna, a tko nije bio mora otići vidjeti kako je lijepo u više nizova pitomih uvala smješten grad Rab.
Image Hosted by ImageShack.us

Polako izlazimo iz zavjetrine grada, probio je kasni maestral i počeo kopati more tako da stavljamo špric deke i sprajđekite. U blizini Suhe punte pronalazimo zgodnu plaju s odličnim mjestom za šator u šumici povrh.
Image Hosted by ImageShack.us

Za 2 dana imamo 1. godišnjicu braka tako da je večer u slavljeničkom stilu, uživamo u prefinom grahu iz donacije Podravke, a da stvar bude još glamuroznija tu je novi CAMP-ov beštek. Nakon večer hitamo podiči novi šator pa premijerno lježemo u njega.
Jutro je donijelo relativno vedro vrijeme. Klopamo donirani capucino i kekse, spremamo kajake pa nazad gotovo istim putem. Jugo i dalje popunjava pa nakon razgledavanja grada izlazimo u Barbatski kanal gdje dugi otok Dolin savršeno štiti kanal od juga i daje ugodnu klimu za uživanje na već spomenutim plajicama.
Image Hosted by ImageShack.us

Dva sata odmora i dalje natrag prema Jablancu zapravo prema čuvenoj uvali Zavrtnici. Zavrtnica je mjesto gdje se zavodljivo duboko plavo zeleno more susreće s grandioznim bijelio sivim Velebitom.
Image Hosted by ImageShack.us

Dojmljiva je to uvala oko koje je izgrađeno lijep nenametljivo šetalište. Tu
je i potopljeni brod iz drugog svjetskog rata kao atraktivna lokacija za ronjenje. Na kraju uvale na malom žalu dočekuju nas odloženi sijaci – frikovi su se malo otišli prošetati po Velebitu!
Image Hosted by ImageShack.us

Dodatno napunjeni iz uvale se vračamo do Jablanca da završimo tu lipu štoriju.
Image Hosted by ImageShack.us









Post je objavljen 06.06.2008. u 10:19 sati.