Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

...par razloga zašto ne volim ljeto...











"...the shade is a tool / a device / a saviour / see I try to look up to the sun / but my eyes burn / cloud come / shove the sun aside..." (DEFTONES, My own summer)




o da evo ga.

30 stupnjeva, sunce i sve one pizdarije koje idu uz to.

Pizdarije?

Pa da...skužio sam da sam poprilični ljetomrzac.
Za što imam i određene razloge.



razlog prvi - poprilično sam blijedoput, imam plave oči i samim tim sam skloniji izgorijevanju na nježnom ljetnom suncu. svako jebeno ljetno kupanje je obično završavalo prekrasnim crvenilom, plikovima i kasnijim guljenjem kože sa opečenih mjesta...izgledam obično kao mješavina Indijanca i žrtve Hirošime...što sam zadnjih par godina anulirao preventivnim mazanjem i izbjegavanjem najvećeg suncopeka...svi idu sa kupanja - ja idem na kupanje.



razlog drugi - malo sam čudno građen, mislim da je stručni izraz za to mršavo-debelo osoba ili kako je to prekrasno opisala frendica - "čiča gliša".
imam uska ramena, ne baš zavidnu muskulaturu i pivski trbuh...koji mi se ne da skidati vježbanjem. jebiga ljenčuga. pa sad na to zbrojite blijedu put i ne dobijete baš zamaman prizor na plaži.



razlog treći - imam osjetljivu kožu. jako osjetljivu kožu. ne samo na sunce već i na samu vodu, pogotovo ako je malkice slana ili nedajbože klorirana. uglavnom obično mi se izbace crveni pečati po leđima, rukama i nogama. ništa opasno ali blentavo izgleda.
pa sad zamislite crveno-blijedog čiča-glišu sa jarko crvenim očima...e da i oči se obično nenormalno zacrvene od vode...užas.



razlog četvrti - ne podnosim temperature više od 20-tak stupnjeva. jednostavno mi dođe da iz kože iskočim...ne vrijedi ni tri-put-dnevno tuširanje i antiperspiranti - osjećam se prljavo, mokro i smrdljivo...a spas u kupanju mi baš i ne ide iz gore navedenih razloga.



razlog peti - pošto obično sa sobom nosim : dva seta ključeva (nikad ne znam kad će nešto iskrsnuti i kad ću morat otići vanredno na posao pa nosim ključeve od posla gdje god idem...svih 6 komada plus jedno 8 kućnih i okokućnih), cigarete, mobitel, i - pod, eventualno žvakaće, nešto keša i kreditnu, te eventualno vozačku - preko ljeta se javlja problem - kuda u kurac sa svim tim stvarima?
preko zime nije bed - potrpam sve u džepove na jakni i rasporedim po hlačama ali ljeti...malo jača pizdarija...ništa - torba, pederuša ili kad se ide van grada na koncert backpack ili ti ga ruksak. koji me još dodatno grije. prekrasno.



razlog šesti - doba je sladoleda. koji ja baš i ne volim. jebiga. a pogotovo ne volim kad me netko onako slučajno zamaže sa istim...



razlog sedmi – pošto sam u principu novinar opće poznata je činjenica da preko ljeta nastupi «sezona kiselih krastavaca» - ništa se ne događa, svi zbrišu na godišnji, glavne vijesti su uvijek aktivna crna kronika i biometeorološka prognoza…e da pardon ipak se događa nešto zbog čega slijedi



razlog osmi – prvenstvo u nogometu. Par tjedana «luuudilaaaa, tribiiinaaa, navijanjaaaa, pivooooo, ajmoooo našiiiii, daj mi piiiivooooo, aleeeleeealeee…»
pošto me nogomet zanima otprilike koliko i štrikanje – ustvari, štrikanje me čak i više zanima – tih par tjedana ću provesti izbjegavajući birtije, muške prijatelje koji će izgubiti zanimanje za sve osim za utakmice i kladionicu te ću općenito čim skužim nekog sa navijačkim rekvizitima bježati što dalje. Inače bih mogao dobiti po pički kad počnem objašnjavati da su nogometaši ustvari šupci koji ne plaćaju porez državi i žive kao bubreg u loju…aleealeee…



razlog deveti – ljetni open air festivali. Pa pobogu zašto to? Pa jednostavan razlog – na 90 posto njih jednostavno neću otići zbog nedostatka novca i nedostatka slobodnih dana. pa ću fino sjedit doma i prigodno si vaditi mast sabranim djelima benda na čiji koncert nisam otišao.



razlog deseti – rođendan. Moj. Obično me opiči depra negdje u to vrijeme. Godinu dana stariji a ništa pametniji i tako to…no dobro obično na taj dan i ne sjetim da mi je rođendan. Nije mi to uopće važno. Ali se obično ipak opijem, čisto reda radi zbog čega slijedi



razlog jedanaesti – mamurluk. Teže se podnosi na visokim temperaturama.


…a još povrh toga svega mi od vrućine polude hormoni. a svugdje okolo žene sa površinom obnažene kože proporcionalnoj temperaturi…mrmlj…

…jebeš ljeto. Već znam da ću ga provesti pola dana na poslu, u zamračenoj sobi dok ne zađe sunce i navečer na nakoj terasi gdje ne prenose svjetsko prvenstvo uz pivicu…



Post je objavljen 03.06.2008. u 17:11 sati.