Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pukmakarska

Marketing

SUMMER CHAOS FEST MAKARSKA

POZIV SA SURADNJU - MOLBA ZA SPONZORSTVO

U svrhu promidžbe Splitsko – dalmatinske županije, grada Makarske, mladih ljudi našeg podneblja, urbane kulture i kulture općenito, obraćamo Vam se sa prijedlogom za pomoć pri organizaciji slijedećeg projekta.
Za vrijeme ljetne sezone, kada su naša županija i grad u samom centru svih turističkih zbivanja te su označeni na karti najpoželjnijih turističkih destinacija, svi imamo želju pridonijeti turističkoj ponudi i širenju istovrsnih sadržaja. Kako je Makarska i kulturološki visoko pozicionirana u svim pogledima, smatramo da je poželjno da se ti isti šire u raznim pravcima. Poučeni iskustvom sudjelovanja na raznim, a posebno na zagrebačkom (ove godine i opće državnom) festivalu «Rokaj Fest», koji svojim postojanjem uvelike doprinosi razvoju i sadržajnosti naše scene, ali i turističke ponude, odlučili smo se na projekt kojeg ćemo, nadamo se, i realizirati uz vašu suradnju.
U suradnji sa brojnim umjetničkim skupinama, performerima, glazbenim sekcijama, sportskim društvima i samostalnim umjetnicima, složena je ideja ovog projekta.
Riječ je o cjelodnevnom festivalu koji bi zadovoljio gotovo sve kadrove urbane kulture, alternativne scene domaćih i gostujućih umjetnika u svrhu širenja turističke i kulturne ponude Makarske Rivijere. Poseban naglasak je na mladim ljudima, gostima i našim sugrađanima, koji su željni ovakvih događanja. Osim toga, ovakav festival, u zajedničkoj organizaciji i realizaciji, mogao bi postati jedno od obilježja Makarske, te bi naš grad bio ucrtan na još jednoj karti. Ljetnih festivala. Osnovna ideja «Summer Chaos Fest Makarska» projekta je širenje dostupnosti urbane kulture kroz što bogatiji kulturni, glazbeni i performerski program uz niske cijene ulaznica, što omogućava svim zainteresiranima dostupnost ovakvih programa, a «Summer Chaos Fest Makarska» obilježava kao dugoročni projekt sa jasno zacrtanim ciljevima. Ideja o «Summer Chaos Fest Makarska» nastala je kao inicijativa pojedinaca i Udruge «PUK Makarska» o proširenju i očuvanju urbane i rock kulture u Makarskoj i Hrvatskoj, te da napokon i naša županija i grad dobiju glazbeno događanje upisano na sve važnije svijetske glazbene kalendare, kao nezaobilazna destinacija.
Cijeli projekt je zamišljen kao suorganizatorska suradnja, što znači da su organizatori podijeljeni na više sekcija u kojima djeluju, te zajedno tvore cjelokupnu sliku festivala uz potporu sponzora i donacija. Osnovni pokretač i inicijator projekta je udruga «PUK Makarska», koja je već u par navrata pokazala da se zna nositi sa sličnim pothvatima. Kako je ovaj put riječ o nešto većem projektu, u koji bi trebao biti uključen velik broj sudionika, ali i posjetitelja, smatramo da je cijeli koncept najbolje izvediv uz suradnju, sponzorstvo i donacije. Osim same Udruge, kao glavnih nositelja projekta, u isti bi se trebali uključiti i drugi sponzori, koji bi pomogli u samoj realizaciji, a prikupljanje sredstava i dogovora sa sponzorima preuzima Udruga «PUK Makarska».
Uz promociju sve popularnije urbane scene u Hrvatskoj, angažiranjem vodećih renomiranih izvođača, jedna od misija festivala je i promocija mladih umjetničkih naraštaja te prepoznavanje i vrednovanje njihovog rada. Iz svega navedenog, vidljivo je kako je osnovni plan ovog fest-a promocija i očuvanje kulturnih vrijednosti, posebno u području urbane i alternativne umjetničke scene. Na kraju, ostaje nam činjenica da bi ovaj fest definitivno mogao postati važan brend lider i uporište urbane kulture u Rivijeri i mnogo šire.

PLAN I REALIZACIJA:
Festival je osmišljen kao cjelodnevno događanje, u kojemu bi sudjelovale različite radionice i umjetničke skupine, samostalni umjetnici, Udruge prijatelji, glazbenici, performeri i plesači, koji bi se pobrinuli da na najbolji način zabave sve posjetitelje festivala. Osim spomenutih, u projekt mislimo uključiti i speleološku udrugu, udruge alternativnih sportova i ostale raspoložive udruge mladih.

SUDIONICI: Makarske lokalne rock i pop skupine (Logo, Mental Hell, Kolostrum, Kolaps Prirode...), renomirani izvođač kao headliner festivala (najvjerojatnije Edo Maajka), plesne sekcije, Udruge prijatelji, udruge alternativnih sportova, samostalni umjetnici i performeri...
MJESTO ODRŽAVANJA: Pozornica ljetnog kina Makarska
DATUM: 22. kolovoza 2008.
ORGANIZATOR: Udruga PUK Makarska

Kako je cijeli Festival oformljen po kriterijima svih većih festivala kod nas, te obiluje raznolikim programom i atraktivnim nastupima, tako je i sam troškovnik u skladu s tim, te ga samostalno ne možemo pokriti. Ovim putem Vas molimo da nam na bilo koji način izađete u susret, bilo financijski ili asortimanski. Troškovnik Festivala iz dana u dan raste, pa Vas molimo da nam odgovorite u što kraćem roku, ukoliko je to moguće.

Udruga «PUK Makarska» je neprofitabilna i nepolitička Udruga, te ne raspolaže potrebnim sredstvima za kompletnu organizaciju cijelog projekta, pa Vas ovim putem pozivamo da nam izađete u susret. Pozivamo Vas da budete sponzor «Summer Chaos Fest», ili da na bilo koji način pripomognete u organizaciji ovog projekta. Kako je promocija sastavni i nezaobilazni dio poslovanja svake moderne i uspješne organizacije, nudimo se da Vam se, ukoliko dođe do dogovora, odužimo reklamiranjem i prezentacijom Vašeg kolektiva u programu manifestacije i medijima ( plakati, ulaznice, novne, nastupi na TV i radiju…) , a otvoreni smo i za sve druge oblike suradnje (postavljanje reklamnih štandova, zastava, promotivnog materijala…na samoj manifestaciji) ukoliko Vi to želite.


Post je objavljen 02.06.2008. u 13:30 sati.