Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gryffingirl

Marketing

Hogwarts?! Što je to?

(Malo čudno zvuči ali baš tu počinje moja priča)

-Krepaj.- Pomislila sam na predavanju profesorice Fine.
-Smith, Smith...- Tiho je izustila, .Ove godine ne gine ti popravni.-
-Ali profesorice Fine! Dajte mi još jednu priliku! Stvaro ne kontam te decimalne!- Zacvilila sam. Ali stara je vještica bila neumoljiva.
-Tvoj problem. Vidimo se u sedmom mjesecu na popravnom- Podlo se nasmijala...

***

-Victoria Brooke Nancy Smith! Što se događa s tobom?- Izderala se mama nakon mojeg ,,lijepog'' iznenađenja.
-A kaj je?- Upitala sam.
-Popravni! Popravni u četvrtom osnovne! Ti si nemoguća!- Vikala je ona dok ju je tata pokušavao smiriti.
-Pa, kaj se to vas tiče? Nisam ni prva ni zadnja.- Odbrusila sam uzimajući bombon. Tada je u sobu dojurio moj 7-godišnji brat Alan.
-Mama, vidi što je ptičica donjela!- Izustio je držeći u ruci pismo na kojemu je bilo napisano nešto grimiznim slovima. Mama mu je brzinom munje to istrgla iz ruke i poslala ga u sobu. Nervozno ga je rasparala. Ona i tata zajedno su ga čitali ali već nakon nekoliko sekundi problijedili su kao da su vidjeli duha.
-Mama?- Upitala sam nervozno. Mislila sam sa će se srušiti.
-Marš u svoju sobu!- Izderao se tata na mene. Zbunjeno sam ih gledala.
-Što se dogodilo?- Upitao je Alan silazeći niz stube. Očito nije ozbiljno shvatio mamu kada ga je poslala u sobu.
-Obadvoje! U sobu! Odmah!- Histerično je vrištala. Alan i ja pokupili smo se svaki u svoju sebu noseći pod rukom vrećicu bombona..

***

Nakon nekoliko sati, kada mi je dosadilo pričati sama sa sobom u sobi (i bila sam pojela sve bombone), izašla sam na hodnik šuljajući se na prstima. Kada sam prolazila kraj sobe mojih roditelja, zastala sam; Slušala sam što su pričali.
-Zašto? Kako se to dogodilo?- Upitala je mama plačnim tonom.
-Za sve je kriva tvoja majka! I ona je bila takva! Da nije bilo nje, Peter bi još bio s nama! A sad još i naša mala Vicky...- Šaptao je tata. Srce mi je zastalo. Peter? On je, naime, bio moj stariji brat. Sjećam se da su mi jednog dana rekli da je poginuo ali nisu mi željeli reći kako. Tada sam imala samo 5 godina, ali još se uvijek svega sjećam... Ponajviše njegovih crnih uvojaka i blistavog osmijeha.
-Što ako je i Alan kao i njih dvoje?- Razgovarali su oni a ja sam se i dalje čudila. Peter je mrtav, zar ne? Zašto onda o njemu pričaju kao da je još uvijek s nama?
-Sjećaš se koji je danas dan, ljubavi?- Upitao je tata tiho. Mama je zaplakala.
-Da... Danas je Peter navšio sedamnaest godina.- Odgovorila je ona zaplakavši. Nepomično sam stajala na vratima par minuta a onda sam otišla u krevet. Drugo jutro uvijerila sam sama sebe da je to bio samo san...

***

Prošlo je punih pet goidina dok nisam saznala pravu istinu. A sada ćete je saznati i vi:

Jednog dana kada sam pospremala kuću, u sobi svojih staraca našla sam neku čudnu kutiju. Unutra su bile slike moje bake koje su se... micale. I do njih dva pisma, stara, ispisana grimiznim slovima. Uzela sam ih u ruke i rastvorila ih. Čitala sam ih iako ništa nisam shvaćala. Hogwarts? Škola za vještičarenje i čarobnjaštvo? Kakve veze ja i dragi moj pokojni Peter imamo s tim? Tada su u sobu upali starci. Problijedjeli su kada su vidjeli što držim u ruci.
-Što je ovo?- Upitala sam.
-Mi... Nije bitno!- Viknuo je stari i pokušao mi iščupati pismo iz ruke. Nisam ga dala. Svađali smo se dok mami slučajno nije izletjelo nešto što nikada neću zaboraviti...
-Ti si vještica!- Izderala se. Svi smo zašutjeli.
-A Peter...- Započela sam no ona me prekinula.
-On je čarobnjak. Nije poginuo, kako smo ti rekli, već je pobijegao od kuće kako bi pohađao Hogwarts.- Priznala je sve. Bila sam u šoku dobrih pola sata.
-Želim u Hogwarts. Odmah! Vodite me ovome... Dumbledoreu...- Zapovijedila sam. Nisu željeli popustiti. Zato sam uzela sve svoje stvari i odmah se zaputila prema Hogwartsu. Nisam znala kamo trebam ići i zašto... Jednostvano sam htjela. Nisu mi više mogli ništa. Iako sam krenula prema njemu i dalje se pitam: ,,Hogwarts?! Što je to?''

***

Nadam se da vam se svidio moj prvi post! Komajte ljudi i vidimo se za jedno tjedan dana. Pozz NALC, HJCH i LORD-u, koji me ,,redovito'' čitaju. Do idućeg puta:

Vaša: Griffin(dor) Girl

Post je objavljen 01.06.2008. u 19:56 sati.