Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

43. post. And Monaco goes to ... Lewis! I skandal do skandala.

Pobjednik ovogodišnje VN Monaka je Lewis Hamilton; prvi put u karijeri i već iz drugog pokušaja mladi je Englez došao do toliko željene pobjede i to, naravno, zaslužene. Lewis je napravio grešku u utrci i pokupio ogradu, ali prošle su nedjelje na mokrim ulicama Kneževine svi griješili (osim Kubice?) i Hamilton se uz dozu sreće ipak popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, pred nosom uzoritog princa Alberta. Bio je to vikend za pamćenje.
Nečastivi Max Mosley možda broji posljednje dane na čelu FIA-e, barem sudeći prema tretmanu kojeg je uživao u Monte Carlu. Navodno su ekipe imale privatne doušnike koji su im javljali svaki Mosleyjev korak kako bi mu se šefovi momčadi na vrijeme sklonili s puta i izbjegli svaku mogućnost fotografiranja s Nečastivim. I uspjeli su u tome jer Mosley kao da i nije bio u Monaku. Na fotografijama s utrke kreveljili su se, kao i svake godine, Naomi Campbell i P. Diddy (ili već kako se piše), a glavna priča bio je, kako i priliči, pobjednik utrke. Hamilton se nekoliko dana prije pojavio u Cannesu na premijeri novog Indiane Jonesa (pogledajte, zabavan je film!) ruku pod ruku s nekakvom miss, čini mi se Grenade i već je sutradan u medijima osvanula priča o velikoj ljubavi, prvom susretu golupčića, izjave misičine majke itd. No šok je uslijedio u nedjelju kad je Lewisovu pobjedu, u društvu njegova oca i brata, gledala dotična (nikad čula) Nicole Scherzinger, pjevačica američke grupe Pussycat Dolls. Lewis i Nicole uslikani su nakon utrke i dva dana kasnije kako, držeći se za ruke, šetaju Monte Carlom. Btw Nicole je malo starija od Lewisa, starija je i od mene što znači da valjda i ja imam šanse kod njega???!!! Ako iduće godine na utrci u Monte Carlu vidite neku crnokosu Dalmatinku kako se privija uz Hamiltona i trepće u kamere (a na majici joj piše GO FERNANDO), radujte se narodi - to sam sigurno ja :)
Neću puno duljiti o samoj utrci, bilo je uzbudljivo, zabavno i maestralno kao i uvijek. I još jedan dokaz da nitko nije nepogrešiv i da je stvarno teško onim zadrtim navijačima (bilo kojeg vozača) jer su ove nedjelje morali pronalaziti i smišljati opravdanja za svoje ljubimce. Bolidi su letjeli na sve strane, mali Nico je dva puta ostao bez nosa, a treći put i bez cijelog auta, Alonso je imao jedno izlijetanje i jedan inegeniozni pokušaj pretjecanja Heidfelda u Loewsu kojime je obojici uništio utrku. Massa je također šarao, ali moram ga pohvaliti jer je "mali umišljeni gad" odvozio fantastični Monako, iznad svih očekivanja i posljednjih nekoliko utrka odrađuje sjajan posao. I naravno - biser za kraj je svjetski prvak Kimi Räikkönen. Kimi me podsjeća na Stevena Spielberga koji snimi npr. Munich (čitaj odličan film) i nakon toga War of the Worlds (čitaj grozan film). E tako Räikkönen odvozi par odličnih utrka i onda jedan ovakav Monako. Sva sreća da je Finac toliko flegmatičan da je u ovih sedam dana vjerojatno već potpuno zaboravio tu epizodu. Što se sigurno ne može reći za Adriana Sutila.
Osim Hamiltonovih ljubavnih zavrzlama, proteklog se tjedna pričalo o još nečemu. Rumor has it da je Fernando Alonso potpisao ugovor s Ferrarijem za prelazak u crvenu ekipu 2010. godine. A vozač na čije bi mjesto došao nije, kako ste sigurno odmah pomislili, Felipe Massa nego Kimi Räikkönen koji navodno razmišlja o odlasku u mirovinu. Kimijevi prijatelji kažu da on obožava vožnju, ali mrzi sve ostalo u vezi Formule 1 tako da odlazak već s 30 godina ne bi bio veliko iznenađenje. Ni meni isto premda ga ne priželjkujem. A sigurno se ne radujem ni mogućem Fernandovom dolasku u Maranello. Radije bih da scenarij bude sličan ovome - YouTube
Inače, Miki Häkkinenu izgorjela kuća na Azurnoj obali nakon što su se pokvarile nekakve električne instalacije za osvjetljavanje njegovih F1 pehara. Usto, Mika se rastaje od Erje i nedavno je prohodao s jednom češkom striptizetom / go go plesačicom. A u novom F1 Racingu piše da ga ne pere kriza srednjih godina. Ne, ne uopće :-)


Post je objavljen 31.05.2008. u 01:08 sati.