Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Blagdan Presvetog Srca Isusova



Posvetna molitva Srcu Isusovu

Gospodine Isuse Kriste zahvaljujem Ti za sve darove koje si mi dao: za dar života i zdravlja, za milost vjere i dar pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Danas se posvećujem Tvome Božanskom Srcu.

Ovim činom najprije ispovijedam i potvrđujem svoju kršćansku vjeru i svoje opredjeljenje za Tebe; potvrđujem svoje prihvaćanje svih katoličkih istina vjere kako nas uči sveta Crkva u kojoj si mi dao milost da sam rođen i odrastao.

Potvrđujem svoj krsni savez s Tobom i svoju odluku da po njemu živim. Priznajem Te svojim Gospodarom i Kraljem. Izjavljujem da ćeš mi od sada Ti sa ljubavlju Tvoga Božanskog Srca biti najviša vrijednost moga života koju primam u svoje biće. Pomozi mi da mogu živjeti dostojno Tvoje ljubavi i da njome usrećujem svoje bližnje.

Slijedeći primjer brojnih tisuća hrvatskih mladića i djevojaka koji su se prije stotinu godina posvetili Tvome Presvetom Srcu i ja zajedno s njima ispovijedam i kličem: "Dušom tijelom vijek sam Tvoj..." Tvoj hoću biti i ostati sada i uvijeke!

Amen.



Posveta mladih Srcu Isusovu

Prije osam godina na blagdan Srca Isusova navršilo se 100. godina kako su se 1900. god. 160.000 tisuća hrvatskih mladića i djevojaka posvetili Srcu Isusovu. Bio je to odaziv hrvatske mladeži pozivu pape Leona XIII. koji je godinu dana ranije, 1899. posvetio cijeli svijet Srcu Isusovu.

Sama posveta, kako je to istaknuto i u posvetnoj molitvi sastavljenoj za tu prigodu, znači u prvom redu jednu ispovijest vjere, potvrdu opredjeljenja za Krista, obnovu krsnih obećanja, prihvaćanje Kristove ljubavi koja postaje vrhovna vrijednost u životu te nastojanje da se Krista prepoznaje u bližnjemu i da mu se služi. Za posvetu hrvatske mladeži 1900.g. bila je spjevana i pjesma «Do nebesa nek se ori» koja je kroz cijelo stoljeće sve do danas ostala kao spomen na tu divnu ispovijest vjere mladih hrvatskih katolika.

Pjesmu je bio spjevao tadašnji devetnaestogodišnji travnički gimnazijalac Petar Perica. Pjevajući oduševljeno tu pjesmu koja je ih je povezivala s njihovim vršnjacima od prije sto godina, mladi 2000. godine završili su svečani čin posvete pjevajući oduševljeno: "Dušom tijelom vijek sam Tvoj, za krst časni bijuć boj".


Post je objavljen 29.05.2008. u 20:38 sati.