Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ironfire

Marketing

Mind mutilation

Image Hosted by ImageShack.us


Nema više utjehe,
nema sažaljevanja,
ne postoji bog koji će nas
povesti u nebo nakon smrti,
ne postoji bezgrešno začeće,
ne postoji posve sretna ljubav.
I ne smije postojati više tuga!
To sam što jesam!
Crnkinja ili bjelkinja,
strankinja ili hrvatica,
krščanka ili ateistkinja,
budistica ili židovka,
normalna ili nenormalna!

Sigurna i nepokolebljiva,
to sam što jesam!


Ulomci iz 'Jedanaest minuta' Paula Coelha

''Kada bih danas morala ispripovijedati svoj život nekome, mogla bih to učiniti tako da se prikažem neovisnom, hrabrom i sretnom ženom. A nisam ništa od toga: zabranjeno mi je da spomenem jedinu riječ koja je važnija od jedanaest minua: ljubav.
Cijeli sam život shvaćala ljubav kao neku vrstu prešutnoga ropstva. To je laž: sloboda postoji samo kad je ljuba prisutna. Onaj tko se potpuno predaje, tko se osjeća slobodnim, voli cijelim svojim bićem. A tko voli cijelim svojim bićem , osjeća se slobodnim.
(...)
Osjećala sam se ranjenom kada sam izgubila muškarce u koje sam bila zaljubljena. Danas sam uvjerena da nitko ne gubi nikoga, jer nitko ne posjeduje nikoga. To je pravo iskustvo slobode: imati najvažniju stvar na svijetu, a da je ne posjedujemo.''

''..postoji poslovica: daleko od očiju, daleko od srca. No ja tvrdim da je to posve netočno; što su dalje od očiju, to su bliže srcu osjećaji koje nastojimo ugušiti i zaboraviti. Ako smo u progonstvu, želimo sačuvati i najmanju uspomenu na svoje korijene; ako smo daleko od voljene osobe, svatko tko prođe ulicom, podsjeća nas na nju.
(...)
...ne želimo i ne možemo zaboraviti tko smo.''


Post je objavljen 28.05.2008. u 23:05 sati.