Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

BOŽJE OPRAŠTANJE-DNEVNA RAZMATRANJA

Prvi dan
Sjetite se povijesti spasenja, to je Božji plan za svakog od nas. Plan napisan u ljubavi da nas oslobodi problema našeg grijeha. Molimo za vjeru da povjerujemo da je On to za nas učinio.

«On nas u njemu sebi izabra prije stvaranja svijeta, da budemo sveti i bez mane pred njim, u ljubavi nas predodredi sebi za sinove po Isusu Kristu, prema odluci svoje volje, na hvalu slave svoje milosti. Njom nas dobrostivo obdari u Ljubljenome, u kome imamo otkupljenje njegovom krvlju, oproštenje grijeha, prema bogatstvu njegove milosti.» (Efežanima 1,4-7).

Drugi dan
Ključ za primanje izvanrednog dara Božjeg oproštenja je prepoznavanje našeg grijeha i potreba za opraštanjem. Molimo za nov dar pokajanja i sposobnosti ispita savjesti u svijetlu Božje svetosti i istine.

«Ali ako u svijetlu živimo, kao što je On u svijetlu, u zajednici smo jedan s drugim, i krv nas Njegova Sina Isusa čisti od svakog grijeha. Ako tvrdimo da grijeha nemamo, sami sebe varamo i u nama nema istine. Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti». (1 Ivanova poslan. 1, 7-9).

Treći dan
Kristov križ i Njegovo uskrsnuće su u zagonetci (križu) svemira i naših života. Provedimo neko vrijeme pobožno razmatrajući što je Isus učinio za nas na Kalvariji. Zamolimo Duha Svetoga da prenese ovu istinu iz naše glave u naše srce.

«Ljubav Kristova potpuno nama ovladava pri ovoj pomisli: Jedan je umro mjesto sviju, dakle, oni su svi umrli». (2 Korin.5,14).

«Njega koji je bio bez ikakva grijeha Bog učini mjesto nas grijehom, da mi u njemu postanemo pravednošću Božjom». (2 Korin.5,21).

«Dakle, s Njim smo zajedno ukopani po krštenju u smrt da bismo, kao što je Krist uskrsnuo od mrtvih Očevom slavom, i mi živjeli novim životom». (Rimljanima 6,4).

Četvrti dan
Čitajmo moleći:
«A sada se nezavisno od Zakona očitovala Božja pravednost za koju svjedoče Zakon i Proroci, i to pravednost Božja po vjeri u Isusa Krista za sve koji vjeruju-nema razlike, jer su svi sagriješili i lišeni su Božje slave- i svi su opravdani darom njegove milosti, otkupljenjem u Kristu Isusu». (Rimljanima 3,21-24).

Ovi izvanredni biblijski citati pokazuju nam dvije stvari:
1. ne možemo sami postići svoj put u nebo, nego moramo vjerovati Isusu,
2. nema grijeha kojega možemo učiniti, a da je neoprostiv.

Peti dan
Ian Petit u svojoj knjizi «Bog nije ljut» kaže sljedeće:

«Sakramenti su Božji način ostvarenja onoga što je Njegov Sin postigao smrću i uskrsnućem. Kad priznajemo grijehe Bogu mi tražimo oprost (ispriku) koja je za nas postignuta strašnom cijenom davno prije. Svi grijesi počinjeni nakon krštenja mogu se izložiti Isusovom otkupiteljskom činu kroz Sakrament pomirenja».

Razmišljajmo o ovom Sakramentu pobožno, možda je vrijeme da isplaniramo posjet za one koji nisu bili dugo vremena. Ohrabrite se, to je zaista čudesni, ozdravljujući dar za nas.


Post je objavljen 26.05.2008. u 07:36 sati.