Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/worldisonlymine

Marketing

STRES

"Stres" je jedna od najčešćih riječi koja mi se provlači kroz život. Ili sam ja pod stresom ili je netko u mojoj okolini pod stresom pa sam išla malo prčkati po toj temi.

Riječ stres dolazi od eng. riječi "stress" što doslovno znači "udarac". Ono što izaziva stres nazivaju se stresori - udarači. Pojam stresa označava reakciju našeg organizma na razne stresore.

Prema raznim stručnjacima, stres je danas normalno stanje u životu svakog pojedinca koje nastaje zbog prebrzog tempa života, visokih očekivanja društva koje nastojimo zadovoljitil i naposljetku zbog nedostatka slobodnog vremena da činimo ono što nas veseli i tako se opustimo. Naravno da razloga ima još, ovo je samo ugrubo rečeno.

Dakle, ako imate česte glavobolje, srce vam ubrzano kuca, vrat i ramena su ukočeni, nervozni ste i iscrpljeni... pod stresom ste.

Postoji i dobra vijest. Stresa se možemo riješiti! Osobađanjem od svakodnevnih obveza, slušanjem glazbe, zdavija prehrana... načini su da stres smanjimo. Naravno da je to teško provoditi u praksi... Ali bar ne možemo reći da rješenje ne postoji.


Post je objavljen 24.05.2008. u 14:23 sati.