Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/byheavyfool

Marketing

LeBron James

LeBron Raymone James (Akron, Ohio, 30. prosinca, 1984.), američki košarkaš.
Image and video hosting by TinyPic
LeBron James, poznat i pod nadimkom King James (kralj James) ili The Chosen One (Izabrani) američki je All-Star košarkaš koji igra za NBA momčad Cleveland Cavaliers (poznate i kao Cavs). Bio je najveća srednjoškolska zvijezda u SAD-u. Još kao srednjoškolac smatran je čudom košarke. Izlazio je na naslovnicama brojnih uglednih časopisa kao što je SLAM Magazine ili Sports Illustrated.

S 18 godina izabran je kao prvi izbor prve runde na NBA Draftu. Prije nego što je odigrao prvu utakmicu, potpisao je ugovor s tvrtkom Nike vrijedan 90 milijuna dolara. U dosadašnjoj trogodišnjoj karijeri srušio je mnoge rekorde, bio proglašen najboljim mladim igračem godine (Rookie of the year), bio MVP All-Star utakmice 2006. godine, 2007. godine i mnoge druge nagrade. U sezoni 2006./2007. po prvi put u povijesti poveo je svoju momčad Cleveland Cavaliers u finale NBA lige.

Igra na poziciji 3, ali ponekad igra i na poziciji 1 ili 2. Bio je član brončane momčadi s Olimpijskih igara u Ateni te član brončane momčadi sa Svjetskog prvenstva u Japanu 2006. godine.

I NAJBOLJI IGRAČ LIGE!!!!!!!

Post je objavljen 16.05.2008. u 15:43 sati.