Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andale

Marketing

Profesionalnost na djelu

Regularnost? Zanimljiva jedna riječ. U pravilu označava pravilnost, redovitost, točnost, urednost. No da li se iti jedna od ovih riječi može vezati uz stanje u hrvatskom nogometu? Naime nakon smrti mladog nogometaša NK Zadar Hrvoja Ćustića, postavilo se,dug one spominjano pitanje adekvatnosti stadiona na kojima se utakmice odigravaju. Ovaj slučaj je izazvao veliko zanimanje I UEFE koja ne pamti smrtni slučaj ovakve prirode. Uefa je tako malo pritisnula Nogometni savez,a momci iz Rusanove su to prosljedili Odboru za licenciranje koji je donio neke malo “čudne” odluke.
Službena obavijest koju je objavio Odjel za licenciranje, licence za nastup u Prvoj HNL dobilo je 13 klubova: uz pet klubova koji su dobili licence za UEFA i Prvu HNL još prije (Dinamo, Inter-Zaprešić, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo), Žalbeno tijelo Odjela za licenciranje izdalo je još 8 licenci i to Cibaliji, Croatiji Sesvete, Hajduku, Hrvatskom dragovoljcu, Šibeniku, Varteksu, Zadru i Zagrebu.
Posebice je zanimljivo je da je od 13 klubova samo 9 stadiona dobilo licencu za odigravanje utakmica Prve HNL pa će neki stadioni u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu i Šibeniku biti domaćini po dvojici prvoligaša. U Osijeku će domaće utakmice igrati Osijek i Cibalia, u Maksimiru će igrati Dinamo i Zagreb, u Varaždinu Varteks i Hrvatski Dragovoljac dok će u Šibeniku domaće utakmice igrati istoimeni domaćin i Zadar.
Činjenica što neki stadionu nisu dobili licence uzrokovati će velike probleme navijačima. Naime, navijači dva zagrebačka kluba koji su "novi" na ovoj listi, Croatia Sesvete i Hrvatski Dragovoljac, morat će putovati prilično daleko na domaće utakmice svojih klubova jer će Croatia svoje domaće utakmice igrati u Velikoj, a Dragovoljac u Varaždinu. Gledatelji iz Vinkovaca i Zadra svoju će momčad morati ići gledati u Osijek, odnosno Šibenik. "Najbolje" su prošli navijači Zagreba koji se "samo" sele u drugi kvart - u Maksimir. Troškovi će rasti I klubovima I navijačima, domaće utakmice će se igrati u gostima, raspored će se prekrajati nebrojeno puta…. A svi vape za Europom…



Post je objavljen 16.05.2008. u 12:52 sati.