Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/palenijesamnasvijetutujemis

Marketing

NAJČUDNIJI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA

Najčudniji razlozi za razvod braka
Od antičkog Rima, preko Indijanaca, sve do Egipta, Kanade, Engleske, Sjedinjenih Država i Japana - razlog za razvod imali su svi, a neki od njih su stvarno bili smiješni.

U Kanadi bi bilo dovoljno da žena dokaže da je glasnoća hrkanja njezinog muža jednaka onoj automobila za utrke i dobila bi razvod.

U antičkom Rimu svaki bi se muž mogao lako riješiti svoje supruge ukoliko bi mu ona bila nevjerna, ako bi napravila duplikat ključeva muževa vinskog podruma ili ako bi pila vino koje nije sazrelo. Ne zaboravimo spomenuti da su stari lisci Rimljani, kako bi se osigurali da njihove žene ne zloupotrebljavaju alkohol, izmislili prekrasnu tradiciju, koja je postala tako popularna da je preživjela sve do danas - ljubljenje žene u usta.

Prema zakonu Manua, Indijanci su imali pravo promijeniti ženu ako ne bi rodila djecu ni nakon osme godine braka, ako bi i nakon 10. godine braka rađala samo mrtvu djecu, ili ako bi i nakon 11. godine rađala samo žensku djecu. No, u slučaju da je Indijanac oženio izuzetno svadljivu ženu, razvod bi mu se dopustio na licu mjesta.

Slično je i u Kini. Tamo se svadljivost i tračanje smatraju dovoljnim razlozima za razvod braka.

Bučno pranje posuđa, kao i ostali "glasni" kućanski poslovi u Italiji su smatrani ozbiljnim povodom za razvod braka.

U Egiptu je jedan profesor pozvao policiju i istog trena zatražio razvod jer se smatrao prevarenim. Naime, u bračnoj je postelji otkrio da mu je nova supruga - ćelava.

Kod Korejaca je postojalo 7 glavnih uzroka za razvod. Najveći od sviju bio je nepoštovanje suprugovih roditelja. I dok je ovo smatrano ozbiljnim bračnim problemom, nerazumijevanje ili neslaganje karaktera supružnika smatrani su ništavnima.

Čin vandalizma u Engleskoj bio je sasvim dovoljan za pokretanje razvoda. Strastveni obožavatelj nogometa Neil Dewhart tvrdio je upravo to. Razlog za razvod braka bio je vandalizam njegove žene, koja je oprala njegovu omiljenu majicu s autogramima omiljenih mu nogometaša.

Nedavno je u SAD-u opčinjenost Rubikovom kockom bio dovoljan izgovor za razvod, kao i za podjelu imovine između dviju zavađenih strana. Komplicirana kocka, napravljena za razvijanje mentalnih sposobnosti hendikepirane djece, tako je postala kamen smutnje među supružnicima. Nakon razvoda, kocka je ostala u vlasništvu onog supružnika koji je smatran žrtvom.

Za kraj spomenimo i Japan, gdje se razvod mogao dobiti ukoliko je jedan od supružnika spavao u neprikladnom položaju.


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 14.05.2008. u 23:36 sati.