Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gourmet

Marketing

Danas nista iz mojih usta

... ali stoga uzivam u ...

"Kod Ane" se zakuhao pravi skandal: protiv Ugarkovičkine volje Nova TV je njenoj emisiji za sponzora postavila "Vegetu", gotovi začin koji Ana još nikada nije koristila prilikom kuhanja pred kamerama (a po svoj prilici, ni inače).

Da stvar bude gora, glas u offu je povezao Vegetu i Anu, koja u pravilu koristi samo svježe začine.

Zgrožena postupkom TV-kuće, Ana je na Facebooku osnovala grupu "Ljudi koji ne koriste Vegetu", putem koje želi među svojim istomišljenicima provesti internetsku akciju.

Silovanje
"U emisiji "Kod Ane", koja se emitira subotom oko 17h, na Novoj TV, "Vegeta" je nametnuta kao sponzor emisije usprkos protivljenju autora i producenata i činjenice da se u emisiji nikad nije, niti će se koristiti taj ili njemu slični proizvod. Autori takve postupke komercijalnog i vrlo sirovog iskorištavanja njihovog znanja i ljubavi prema onom što rade doživljavaju kao silovanje" istaknula je Ana na grupi, kojoj se do sada priključilo gotovo stotinu korisnika Facebooka.

Diana Tušek, glasnogovornica Nove TV, za Tportal.hr ovaj je skandal komentirala vrlo "skulirano".

- Nova TV otkupila je prava na emisiju "Kod Ane" i osigurala oglasne poruke unutar emisije koje se uvrštavaju narudžbom klijenta. Prema domaćoj i svjetskoj praksi, produkcijske kuće i autori sadržaja emisije nemaju utjecaja na izbor oglasa - kazala je Tušek.

Nepošteno
Iz produkcijske kuće Drugi plan na njenu su izjavu odgovorili kako Nova TV nije otkupila i autorska prava na emisiju.

"Nova TV može prije, u prekidima i nakon emisije staviti reklamu i sponzora po svojoj želji. No, zaista nije primjereno da uz emisiju "Kod Ane" vežu brand "Vegeta" jer se taj začin u Aninoj kuhinji ne koristi. To je nepošteno i prema Ani i prema gledateljima koje se dovodi u zabludu, kao i prema samoj "Vegeti" , naglasili su producenti.


t. sumić (izvor Slobodna Dalmacija)

Post je objavljen 14.05.2008. u 12:20 sati.