Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kultura

Marketing

Liquid Frames: Architecture and Music – poziv na simpozij, Groznjan

mjesto: Grožnjan
organizator: Penezić & Rogina
url: http://www.penezic-rogina.com/

5. međunarodni simpozij za teoriju i dizajn u digitalno doba, s arhitektonskom radionicom, održati će se u Grožnjanu od 9. do 17. kolovoza. Tema ovogodišnjeg simpozija je Liquid Frames: Architecture and Music. Prijave se primaju do 23. svibnja.

Na 5. međunarodnom simpoziju za teoriju i dizajn u digitalno doba istražiti će se kompleksan odnos arhitekture i glazbe. Arhitektura se u klasicizmu shvaćala kao 'zamrznuta glazba'. Kako bi onda prema toj tezi izgledala arhitektura danas u doba mp3-a, YouTubea i MySpace-a? Kako bi izgledao arhitektonski ekvivalent elektronskoj glazbi?

Posebnost grožnjanskog simpozija je naglašena interdisciplinarnost gdje istu temu i problematiku istražuju polaznici arhitekti, dizajneri, teoretičari, umjetnici, muzičari, a sve to u ugodnoj atmosferi malog istarskog gradića kojeg inače nazivaju 'gradom glazbe'. Kroz proces razrade teoretskog i praktičnog dijela rada polaznike će voditi Nigel Whiteley s Lancaster University-a, Antonino Saggio s La Sapienze u Rimu, Penezić i Rogina arhitekti i ostali gostujući predavači s područja arhitekture, teorije i glazbe. Simpozij završava javnim predstavljanjem završnih radova polaznika simpozija, a održava se na engleskom jeziku.

Za prijavu poslati cv.

Kontakt osoba: Ivana Biočina, production manager Penezić & Rogina arhitekti
E-mail.

Više (word dokument, 97,792 kb)

Post je objavljen 13.05.2008. u 08:15 sati.