Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kultura

Marketing

Audicija Cirque du Soleil-a u Pragu

vrijeme: 17.5.2008. - 21.5.2008.
mjesto: Prag / Češka
organizator: Cirque du Soleil
url: http://www.cirquedusoleil.com/casting

Cirque du Soleil za sve svoje produkcije poziva profesionalne umjetnike na sudjelovanje u audicijama. Glumačka audicija organizira se 17. i 18. svibnja, a plesna audicija 20. i 21. svibnja u Pragu.

Traže se plesači sa snažnom tehnikom, iskustvom na pozornici, improvizacijskim vještinama i svestranošću, te suvremeni mimičari, klaunovi, ulični performeri i artisti s izuzetnim vještinama ili neobičnih tjelesnih konstitucija. Plesači mogu biti iz klasičnog & suvremenog plesa, jazz-a & tap-a, hip-hop-a & breakdance-a, etničkih & tradicionalnih stilova.

Cirque du Soleil trenutno ima više od 150 uloga s radovima koreografa kao što su Bill Shannon, Dwight Rhoden, Margie Gillis, Daniel Ezralow, Wade Robson, Mia Michaels i Philippe Decouflé.

Audicija se bazira na video demo evaluaciji. Potrebno je ponijeti životopis i fotografiju, koje je potrebno poslati na E-Mail.

U Cirque du Soleil glumci su u izravnom kontaktu s publikom, oni izmišljaju različite karaktere, magijski se transformiraju kako bi provocirali, zavodili, obmanjivali, pokretali, izazivali... U neverbalnoj glumi tijelo priča priču.

Na glumačkoj audiciji očekuje se prezentacija glume u maksimalnom trajanju od 2 minute: prije specifične vježbe, svaki kandidat može maksimalno 2 minute na pozornici predstaviti glumački čin po svom izboru. Nastup, koji se izvodi pred grupom sudionika, mora se sastojati od neverbalne glume, ali može se koristiti glazba (na cd-u, kaseti ili iPod-u). Mogu se koristiti kostimi ili šminka, no oni se neće uzeti u obzir pri ocjenjivanju. Također, mogu se koristiti i mali rekviziti, ali ne i vatra, voda i sl. Nakon dvominutne glume, slijedi individualna ili grupna vježba. Selekcijski proces traje dva dana.

Za plesnu audiciju potrebno je pripremiti jednominutni isječak izvedbe (glazba po vlastitom izboru na cd-u, kaseti ili iPod-u). Dan počinje kratkim zagrijavanjem i različitim vježbama. Kandidati trebaju doći u prikladnoj odjeći i obući.

Kontakt:
Concordia o.s.
Cirque du Soleil Casting Partner
Národní 28,100 00 Praha 1, Czech republic
Claudia Nasliová +420 775 949 201, Viktoka Schmoranzova +420 607 624 885
AMC.
E-Mail.

Izvor | SOURCE: Culturenet

Post je objavljen 08.05.2008. u 12:57 sati.