Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković: Hrvatska je dobar primjer zemljama u regiji

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković susreo se u utorak sa skupinom njemačkih novinara kojima je govorio o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i NATO-u te njezinoj ulozi u jugoistočnoj Europi i odnosima sa susjednim zemljama, priopćilo je Ministarstvo.

Govoreći o tijeku pristupanja Europskoj uniji Jandroković je istaknuo kako je 50 posto toga puta već iza Hrvatske, te da je cilj dovršiti proces pristupnih pregovora do ljeta 2009., stoji u priopćenje. U kontekstu dobivene pozivnice za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, ministar je pojasnio korake koji Hrvatsku očekuju kako bi za idućeg summita Saveza u proljeće 2009. postala njegova punopravna članica.



Dobri odnosi Hrvatske sa susjednim zemljama, mir i stabilnost regije, ono je čemu je Hrvatska također u potpunosti posvećena, kazao je Jandroković više od 30 novinara iz njemačkih medija poput WAZ-a, Welta, Tagesspiela koje je predvodio šef Europske komisije u Berlinu Gerhard Sabathil.

Svjesna uloge poveznice jugoistočne Europe sa zemljama članicama Unije, dodao je, Hrvatska je prepoznata i kao dobar primjer zemljama u regiji na njihovom putu prema euroatlantskim integracijama, kaže priopćenje MVPEI-a.

Post je objavljen 07.05.2008. u 11:28 sati.