Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morganarealm

Marketing

PAZI KAKO PRIČAŠ

Marilyn Glitter Gif

Nema sumnje da smo svi pomalo tašti. Koji muškarac ne bi poželio imati isklesane trbušne mišiće, a žena savršene grudi? No dok ljudi troše bogatstvo u teretanama i na kure botoxa, zaboravljaju na jednu stvar koju svi imamo, a ona može imati još bolji učinak. To je naš GLAS!

Uzmimo npr. jednu moju znanicu, atraktivnu crnku. Kad ona ide Kalelargom, muške glave rotiraju se prema njoj ka suncokretići. Sva je njam.
DOK NE PROGOVORI…

Neka istraživanja pokazuju da muškarci većinom vole dublji, lagano mazni ženski glas koji je krasio Marilyn Monroe, dok žene vole duboki, moćni glas kakav ima Sean Connery. Ipak, ne virujem da bi slamala muška srca kad bi počela skvičati ala Merlinka.

Kako su Ameri uvik skloni munjenim ispitivanjima, nedavno je u časopisu New Scientist osvanuo članak u kojem se govori o najzavodljivijem periodu ženskog glasa.
Snimke glasova žena tijekom raznih dijelova njihova menstrualnog ciklusa reproducirane su osobama različitih spolova. Pokazalo se da su svi ispitanici ustvrdili kako su im najseksipilniji bili glasovi iz istog razdoblja - blizu ovulacije!

Laura Spicer, koja provodi govorne vježbe, smatra da je moć glasa itekako značajna. Komunikaciju dijeli na 3 presudne komponente: IZGLED (na koji otpada 55%), GLAS (38%) i ONO O ČEMU SE GOVORI (samo 7%). Pa naravno, prvo se detaljno skenira frizura, šminka, roba, cipele…o, pa ona meni nešto priča..?
Mnogo puta stvaramo predrasude na osnovi toga kako nam nečiji glas zvuči. Ako sretnete nekoga u ležernoj robi, nesvjesno ćete ga početi smatrati nonšalantnim, opuštenim i slično. Isto tako ćete nesvjesno procjenjivati nečiji karakter na osnovi glasa. (AHA! Zato me iritiraju mnogi profesori!)

Dosta muškaraca pokušava govoriti dubokim glasom, što zna zvučati monotono i dosadno. Tajna je u tome da triba minjati tempo, visinu i glasnoću dok govorimo, jer to zadržava pozornost sugovornika. Još jedan dobar savjet jest pažljivo promatrati sugovornike. Obratite pažnju na brzinu kojom govore - ako su oni prespori, a vi prebrzi, onda će vas vjerojatno brzo prestati slušati i izgubiti interes za razgovor.

Ako stvarno želite ostaviti dojam na nekoga, pokušajte se opustiti. Istraživanja pokazuju da najbolje zvučimo nakon orgazma i rano ujutro, jer nam je tada glasovni aparat najopušteniji. Dakle, ševa u zoru i to je TO!





Post je objavljen 05.05.2008. u 12:19 sati.