Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Studenti PMF-a pozivaju na prosvjed


Koliko su dobro stariji i navodno pametniji izabrali na izborima 2007. ovih dana najbolje nam to pokazuju mlađe generacije. Sve je počelo sa spontanim organiziranjem srednjoškolaca koji su se pobunili protiv stihijskog uvođenja državne mature jasno pokazujući da ne žele biti nikakvi pokusni kunići bolesno ambicioznog ministra Primorca. Posebno je bio jadan pokušaj diskreditacije legitimnih prosvjeda srednjoškolaca od strane nekih vladajućih političara implicirajući navodnu upletenost političkih stranaka. Time su ponajprije ti isti pokazali koliko su izgubljeni u današnjem svijetu, koliko su zaostali u razmišljanjima i koliko ne shvaćaju da su nove generacije sposobnije i pametnije od ovih starih konja koji se drže vlasti i fotelja kao pijani plota.

Ovaj tjedan počinju se konačno buditi i studenti, čini se potaknuti prvenstveno uspjehom srednjoškolaca koji su u samo nekoliko dana uspjeli srušiti Primorčevo nasilno i potpuno nepripremljeno uvođenje državne mature. U nastavku donosimo proglas studenata Biološkog odsjeka PMF-a.

STUDENTI BIOLOŠKOG ODSJEKA PMF-a POZIVAJU SVE STUDENTE, UČENIKE I GRAĐANE DOBRE VOLJE DA NAM SE PRIDRUŽE NA

JAVNOM PROSVJEDU

KOJI ĆE SE ODRŽATI 07.05.2008. (SRIJEDA) OD 12 SATI ISPRED MUZEJA MIMARA (Rooseveltov trg 5).
TAJ DAN ŠTRAJKAMO I NE DOLAZIMO NA NASTAVU!

Zašto tek sad prosvjedujemo?
Prosvjed organiziramo već 3 MJESECA, održali smo puno sastanaka,a prije toga smo probali iscrpiti SVE mogućnosti. Budući da su studenti punoljetni građani, morali smo biti pažljivi u organizaciji. Nismo mogli sve organizirat u dva dana i zato SVAKA ČAST srednjoškolcima. Tražili smo odvjetnika (to je trajalo mjesec dana), zato što smo shvatili da sami ne možemo!

TRAŽIMO:

-da se poštuju uvjeti po kojima smo upisali studij

-da se svakom studentu omogući upis u diplomski studij bez plaćanja školarine i da jedini uvjet za upis istog bude završen preddiplomski studij

-titule prepoznatljive na tržištu rada (PRVOSTUPNIK!!????)

-ravnopravno sudjelovanje u kreiranju nastave

-da rezultati anketa o kvaliteti nastave budu javni te da u provjeri istih sudjeluju studenti

-poštivanje studentskih prava

-poboljšanje kvalitete nastave i odnosa profesor-student

DOĐITE U ŠTO VEĆE M BROJU I PODRŽITE NAS!!!!!!!!!!!!


Post je objavljen 05.05.2008. u 09:05 sati.