Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aldaron

Marketing

...revolucija...

"Gle ovo, 7.5. u srijedu. Kaj očemo ić??" pita me draža sav narajcano.
"Pa naravno, da ćemo ić. Kaj ti je možda prošli put bilo dosadno?" podbadam ga.
"Ma kaj briješ? Meni, da bude dosadno?!" odgovara mali. "Pa si vidio kak sam onog murjaka zveknul s jajcima."
"Naravno da sam vidio, kad sam bio kraj tebe. I pizda ti materina, ak ih budeš mislio opet gađat sa jajima, pa onda kad dođu do nas reć da sam ih ja gađao!" e, sad mi je već digao živac.
"Ma, kaj se odma grčiš? Ma, ja sam to, onak iz zajebancije." izvlači se na svoj baby nedužno slinavi pogled. I uspjeva mu.
No, za vas neupućene, ja i mali draža smo bili prošli ponedjeljak na prosvjedu protiv državne mature i ministra obrazovanja ispred samog ministarstva. Jer, naime, draža je iduće godine trebao polagati državnu maturu s kojom baš i nije prezadovoljan. I tak smo ja i šmrkavac išli na pivo za dobro jutro, i slučajno smo prolazili po Draškovićevoj, kad ono neki prosvjed. I krenuli mi tamo da vidimo o čem je riječ. I skužim ja o čem se radi, i taman da se okrenem kepecu i objasnim mu o čem je riječ, a kad ono, on se već vraća iz konzuma sa pakovanjem jaja.
I ni pet, ni šest, kad ono draža iz gaća vadi mini auto-lak, i piše po pločniku parole (npr. "da li je toplo u europskom šupku?", "ni chuck norris nebi položio maturu",...).
Meni već postalo neugodno, jer vidim da draža ne posustaje, a specijalci kreću prema nama, a to nije mala stvar jer draža već ima podeblji dosje u murji.
Nekak sam uspio pobjeć, dok je draža pao u ruke neprijatelja, dok je vikao "maturanti svih škola, ujedinite se!!".
Pustili su ga za par dana, i sad je na uvjetnoj.
No nema se vremena za uvjetnu, kaže draža, treba planirat za studentski prosvjed.

P.S. Čovjek bi pomislio da draža ima nekaj protiv ministra.




Fridrich Nitsche: "Valja kritizirati, a ne obožavati!"

Post je objavljen 03.05.2008. u 16:34 sati.