Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

1. svibanj i Hoffman

...enivej - usprkos prazniku rada - radim!

doduše samo do 3 popodne...pa na roćkas malenoj hiperaktivki.

dakle svima koji pijete ili obžderavate se mrtvim životinjama ili stojite u redu za besplatni grah - sretno!

za ugođaj - Nightmare Stage







drugi dio naslova je vezan uz iznenadnu smrt Alberta Hoffmana (tekst preuzet sa večernji.hr)

Švicarski kemičar Albert Hoffman, izumitelj LSD-a, umro je u utorak u svom domu u Baselu u 102. godini života. Umro je od srčanog udara.
Hoffman je prvi put sintetizirao lisergičnu dietilamidnu kiselinu 1938. godine, no njezine je psihofarmakološke učinke otkrio pet godina poslije.

Uzeo je LSD stotinu puta, a smatrao ga je iznimno jakom i potencijalno opasnom drogom koja zahtijeva poštovanje. Svoje je iskustvo opisao u knjizi "LSD: My problem Child".

Također, Hoffman je bio razočaran što je LSD kriminaliziran, jer je smatrao da ima potencijal riješiti probleme koje uzrokuju "materijalizam, otuđenost od prirode uzrokovana industrijalizacijom i urbanizacijom, nedostatak zadovoljstva u profesionalnom životu i mehanizirani beživotni radni svijet..."

Hoffman je radio za tvrtku Sandoz, a u mirovinu je otišao 1971. godine. Nakon toga održao je predavanja širom svijeta, a radio je i kao član Odbora Nobelove nagrade.


..inače je do otkrića LSD-a došlo sasvim slučajno prilikom istraživanja gljivica koje rastu na raži, sa ciljem pronalaska antibiotika.
jednostavno je unio u sebe uslijed nepažljivog rukovanja manje količine sirovog dietila...i malo se zblesao (sitno - par sati mijenjanja boja i zvukova) te je kao svaki temeljiti znanstvenik došao do izvora.
u svrhu istraživanja čvaknio još malo tvari i navodno otišao se voziti biciklom. (...to mora da je bila vožnja i pol...)


sve ostalo je povijest...lude 60-te, psihodelija i jedna od najjačih poznatih droga za koju se još uvijek ne zna kako djeluje na ljudski mozak. Znači - LSD nešto radi ali nije u potpunosti jasno što....

inače izgleda ovako

Photobucket

a djeluje ovako (legendarni klip gdje se ispituje djelovanje tripa kao bojnog otrova!)




inače po nekim teorijama, upravo ovaj simpatičan kemijski spoj je odgovoran za pogrom žena (tj. vještica kako su ih proglasili brižni susjedi) u Salemu.
Naime u nekim od tijela koja su ekshumirana stotinama godina kasnije su pronađeni tragovi LSD-a. Objašnjenje - zbog nepogodne klime se uzgajala raž, koja je tijekom skladištenja navukla navede gljivice, koje su nakon pečenja kruha te peciva i konzumiranja istih odgovorne za nesuvislo blebetanje i čudno ponašanje nedužnih žena koje su poslije toga proglašene vješticama te izuzetno efikasno spaljene ili vješane.
Izgleda da nisu mrzili hipije samo u 20-tom stoljeću...


P.S. ako nakon konzumacije raženog kruha počnete malo drukčije gledati svijet oko sebe - ne plašite se. Sve će biti ok...samo polako i opušteno. Sjedite na bicikl kao Hoffman...



Post je objavljen 01.05.2008. u 10:58 sati.