Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framari

Marketing

SHKM- Varaždin

E sada, trebalo bi to sve nekako sažeti u kratak zanimljiv tekst.
Ono što ću odmah istaknuti, pa i biti dosta subjektivan, ovo je najbolji SHKM do sada!! Zaista, ovo je bio 5.po redu takav susret i vidi se da od pitanja organizacije pa nadalje ljudi i biskupije koje to organiziraju uistinu se pobrinu da svake godine bude sve kvalitetniji.


22 000 mladih okupilo se na stadionu u Varaždinu kako bi svjedočili Krista u svome životu, mladi koji su došli i pokazali tko je njihov put, tko je pravi Kralj slave. Predivno je bilo vidjeti toliko mladih koji su oduševljeno klicali Kristu, koji su vapili za Kristom. Misa je bila , mladenačka, vesela, raspjevana, živa, a opet toliko dostojanstvena, Krist je hodao među nama.
Biti skupa sa našim biskupima, njih 20, e to me uvijek iznova oduševi, naši dragi biskupi koji su naši pastiri, Krist ih je povjerio nama, zatim oko 350 svećenika.....divno je bilo na stadionu, predivno je bilo biti hrvat katolik koji se ne srami sebe, svoje vjere, svoje domovine!!! prigodnu riječ uputio nam je i naš biskup Ivas koji je rekao:
"Treba nam vaša mladost, vaše oduševljenje, vaša odvažnost. Treba nam vaša podrška i postojanost. Volimo vas i molimo za vas"

Velike pohvale svim obiteljima, koje su nas primile, pogotovo našim obiteljima u Novom selu Rok koje su primile nas 100 framaša. Predivno je vidjeti kako su te drage obitelji s velikom radošću ugostile mlade. Ljdi koji su bili spremni spavati na podu kako bi nam ugodili, koji su dali sve najbolje od sebe da se osjećamo ugodno u njihovom domu. Svjedočili smo u našim obiteljima postojanost i preljepo je bilo upoznati ih. Pokazali su zajedništvo poput prave velike Kristove Crkve.

Hvala framašima i fratrima iz Čakovca koji su nam pružili nezaboravan dan, nezaboravan susret. Hvala našem Biskupu najboljem na svijetu Slobodanu Štambuku koji nas je oduševio svojom pristupačnošću, isčitavalo se iz njegovih riječi njegova živa vjera!! Njegova spontanost i njegova propovijed nikoga nije ostavila ravnodušnim!!

samo zamislite ovo:.....zelena osunčana livada, 500 framaša, sunce, pjesma, molitva, hrana, kolači, veselje, radost, sv.franjo, igra, smjeh....

P.s- nismo putnici bez karte - imamo svoj svod, svoj brod i svoj rod!Glavna je stvar da je glavna stvar uvijek glavna stvar!!!!

Predobra organizacija!!!



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us




Post je objavljen 28.04.2008. u 16:27 sati.