Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

40. post. Michael Schumacher Story - the movie

Jučer se na internetskim F1 portalima pojavila vijest o hollywoodskoj ekranizaciji života i karijere Michaela Schumachera. Informaciju je otkrio Schumijev dugogodišnji menadžer Willi Weber i dodao da će glavnu ulogu u filmu naslovljenom "Michael Schumacher Story" tumačiti nitko drugi nego sâm Michael. Nekako sumnjam u cijelu priču pogotovo u to da bi Schumi pristao glumiti samog sebe, ali ajde neka, vijest je simpatična, smiješna i daje na razmišljanje. Ja sam tako jučer cijeli dan razmišljala koji bi od popularnih svjetskih glumaca najbolje utjelovio lik sedmerostrukog F1 prvaka. I problematika je zapravo vrlo komplicirana, a kandidate je teže pronaći nego što se to na prvi pogled čini. Prvo sam se sjetila Daniela Day Lewisa - ne zato što sliči na Schumija jer ne sliči uopće nego zato što je Day Lewis genijalac koji može odglumiti valjda što god. Ako ste gledali neke od njegovih filmova, jasno vam je o čemu govorim, a ako ste gledali "There will be blood" ne moram reći više ni riječi. "Drainage! Drainage, Eli, you boy. Drained dry. I'm so sorry. Here, if you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. There it is, that's a straw, you see? You watching? And my straw reaches acroooooooss the room, and starts to drink your milkshake... I... drink... your... milkshake!" Ova scena ali ne samo ona, cijeli film je rapsodija njegove glumačke genijalnosti i ako ga još niste pogledali, brže bolje!
Dakle, Daniel Day Lewis. Možda Matthew McConaughey ili Ben Affleck? Njih dvojicu mogu donekle zamisliti u Schumijevim cipelama. Ali tko još? Tko bi bio idealan kandidat? Ne mogu se sjetiti nikog drugog pa pozivam drage čitatelje da izađu s prijedlozima! Zajedno smo jači :)
Nakon Schumachera, razmišljala sam tko bi u Schumijevom biografskom filmu savršeno utjelovio ulogu Rubensa Barrichella i tu počinje prava zabava. Rubens je totalno filmičan lik i našlo bi se sigurno više kandidata. Philip Seymour Hoffman možda? Ili Danny de Vito? Ali s malo više kose. I još mi je nešto palo napamet. Zar nisu Rubens i Michael u svojim ferrarijevskim danima izgledali baš kao Zagor i Čiko? Schumacher je visok, taman i sportski tip, a Rubens patkasti asistent kojeg točno mogu zamisliti s pilećim batkom u ustima.
Možda bi bolje bilo da umjesto filma naprave strip. Ili ne! Onda ne bismo imali priliku vidjeti Schumacherove modne bisere na crvenom tepihu. Bolje film. Hoću film!

Najnovije informacije kažu da će Bruce Willis glumiti britanskog F1 televizijskog komentatora Murraya Walkera. Urnebes.
A crveni tepih koji sam spominjala izgledao bi otprilike ovako.





Post je objavljen 26.04.2008. u 19:10 sati.