Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Na Drini cuprija! I u Ekvadoru!?

Dragi moji,
jucer mi se dogodio jedan neobican susret, zapravo vise njih, koji su me podsjetili na neka davna vremena...Naime, dugo vremena u Hrvatskoj, neizostavni "duhoviti" komentar bilo koga tko bi cuo moje ime, bio je brzi: "Ha, ha, na Drini cuprija :)", a sjecam se da je neki decko kad su me u jednom drustvu predstavili, rekao samo: "Drago mi je. Ja sam Cuprija!" :)

No kako je sve to bilo jako davno, vec sam skoro bila i zaboravila na te duhovitosti na racun moga imena (a da ne zaboravim one - "S filterom, ili bez filtera"... i sl...)...Unatoc svemu tome, moje ime mi je uvijek bilo posebno drago, jer je doista prilicno rijetko i egzoticno, a zapravo jako znakovito!

I tako, kad sam jucer cekala kod doktora-dermatologa (citavo vrijeme otkad sam tu imam probleme s nekakvim osipom, po rukama i nogama, ali pomalo ide na bolje), obratio mi se neki gospodin, zeleci valjda prikratiti zajednicko dulje cekanje, mudro primijetivsi da sam ja sigurno strankinja, i pitajuci me odakle sam, cim se bavim, kako se zovem i slicno...Sve mu je bilo zanimljivo, znao je o Hrvatskoj, zanimalo ga je i kojim jezikom tamo govorimo, i tako - svasta nesto...A kad je cuo moje ime, svidjelo mu se i zanimalo ga je sto ono znaci, a ja sam mu ponosno objasnjavala o rijeci Drini, o svojim roditeljima patriotima i sve tako...

A na to nas je pardonirala jedna djevojka, iz iste cekaonice, i vazno komentrala kako je ona citala roman: "El puente en el rio Drina", nobelovca Ive Andrica!

Un puente sobre el Drina

Hrvat Ivo Andric

A ja sam skoro ostala paf, i u nevjerici, pa otkud sad i ovdje znaju za moju Cupriju : ))) Na kraju je ispalo da je ta djevojka Talijanka, iz okolice Venecije, koja ovdje predaje talijanski na fakultetu i u institutu Dante Alighieri, ja sam se pohvalila kako sam tri mjeseca zivjela u Veneciji, a ona je rekla kako je oduvijek zeljela posjetiti Hrvatsku, jer od svih svojih sunarodnjaka cuje kako je kod nas predivno, i kako su svi jako ljubazni, te nas je sve u drustvu pozvala na besplatne talijanske filmske projekcije srijedom u njenom institutu, i pricala kako je 25.4 vazan datum u talijanskoj povijesti, kada oni slave oslobodjenje od fasizma.

Gospodin koji je i inicirao ovo malo "medjunardno" okupljanje je Ekvadorijanac, venecuelanskog porijekla, profesor ekonomije, zove se Alex, i i kad smo svi obavili sve sto smo trebali, ponudio je da nas poveze, zajedno sa svojom starom majkom Blancom, dio puta, jer smo svi isli u istom smjeru...

Putem smo izmijenili nase mail adrese i kontakte, pa se cini da ce biti jos zanimljivih susreta!

Tako da i Quito postaje sve poznatiji i sve manji! Tako me je neki dan kad sam s Maestrom isla u kupovinu u jedan centar, odusevljeno mi masuci zaustavila jedna djevojka sa svojim deckom, pitajuci me kako sam, kako mi je bilo na Galapagosu, sva sretna sto me vidi...Ja sam ostala prilicno zbunjena (i osjetila se k'o u Zagrebu, ili mozda Splitu, medju svojom ekipom), no na zalost nisam se mogla sjetiti, otkud se znamo, sve dok mi ona nije objasnila da me se sjeca iz agencije u kojoj smo se raspitivali za Galapagos (no poslije smo nasli puno povoljniju varijantu - Crkva-tours : ) ...

A i u crkvenim krugovima ovdje, na susretima i pripremama CAM3 isto vec poznajem puno faca, a sve aktivnije se ukljucujem i u pripreme tog medjunarodnog misijskog kongresa, koji ce biti u kolovozu, dogovaram suradnju oko prijevoda, sto njima puno znaci:

Estimada Drina:

Le comento que estamos conformando una comisión que se encargue en de las Traducciones en el CAM3- comla8. Si
fuera posible para usted, nos gustaría que se hacerque a nuestras oficinas ubicadas en las calles: Mena de Valenzuela
N23-36 y La Gasca en Quito o comunicarse al teléfono.

Anticipamos nuestro agradecimiento por su interés en colaborar.

Saludos Cordiales
Comunicación CAM 3 - comla8

a ja osjecam onu neku pozitivnu napetost, kao kad sam jos davne '87 sudjelovala u organizaciji zagrebacke Univerzijade,

Image Hosted by ImageShack.us
(ova slika s Drazenom Petrovicem mi je najdraza i najsvetija uspomena iz toga vremena...)

ili poslije u SKAC akcijama, pripremama Modrava, hrvatskom predstavljanju na Srednjeeuropskom katolickom danu u Maria Zellu, svim projektima za p. Luku,

Image Hosted by ImageShack.us

(p. Lukina stola je sretno stigla iz Venecije, preko Papina groba, proslave 25. godisnjice ukazanja u Medjugorju, i do Stepinceva groba i katedrale, bas kad je v. Ramos sa svojim Opusom slavio svecanu sv. misu, a p. Luka s tako visestruko blagoslovljenom stolom, sutradan prvi put nakon 3 godine samostalno sluzio svoju prvu sv. misu...)

zagrebackom Taize susretu, Zdenac biblijskom bdijenju u Splitu...

Image Hosted by ImageShack.us
(s Doris Dragovic tijekom biblijskog bdijenja...)

Ps. Poseban pozdrav Davoru, koji je uvijek jednako aktivan, i poduzetan.
Nije ni cudo da je Bog bas nama dao da zajedno pokrenemo p. Lukin blog!
Sve novosti o aktualnim crkvenim dogadjanjima u Hrvatskoj mozete pratiti na Davorovu blogu:
Davor Seljan

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Pokretaci p. Lukina bloga - Davor Seljan i Drina Cavar

Post je objavljen 25.04.2008. u 22:20 sati.