Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/perdido

Marketing

Moj Brokeback

Očigledno bih trebao izbjegavati započinjati ikakve ljubavne veze krajem jeseni, početkom zime. Loše završavaju. Imaju dugačak kraj.
Njega sam upoznao u studenom. Zapravo, jedna je moja frendica znala da imam pomalo biseksualne sklonosti, odnosno da se nađe poneki dečko koji mi se svidi. Oni se znaju još iz školskih dana. Vatio se prije nekoliko godina iz Njemačke i družio s jednom njenom frendicom koju sam i ja poznavao. Nikako mi nije jasno da je već nekoliko godina bio ovdje i da me nisu upoznale s njim. Nitko ga nije ni spominjao... Sve do tada.
Čudno je to kada dvije cure spoje dva dečka. Isprva nisam znao bih li pristao na to, ali sam u konačnici pristao na upoznavanje. Javio mi se dok još konkretno nisam ni znao o čemu se radi, pa sam mislio da je nekakva zajebancija. Tada mi je frendica sve objasnila. Otišao sam jedne večeri s njima dvjema do njega. Živio je sam.
Bio sam užasno nervozan, ali sam kulirao da je sve odlično i odglumio opuštenost. Dočekao nas je pred vratima kuće. Izgledao je opušteno na prvi pogled. Pružili smo si ruke i upoznali se. Osjetio sam laganu nervozu i podrhtavanje u njegovom stisku ruke. Ušli smo unutra i tada sam ostao bez riječi. Hodnik prepun svijeća... Gorjele su. Nije bilo pretjerano, nije bila prejaka svjetlost. Bilo je savršeno. Tako romantično i pomalo zastrašujuće. Topio sam se... Već sam u hodniku osjećao zamaman miris. Nikako nisam mogao otkriti odakle miris dopire... Bio je tako zamaman, a opet tako svjež... Kao da su ga zidovi ispuštali. Ušli smo u dnevnu sobu, a miris je bio intenzivniji. Vidio sam tada kako se na jednoj polici dimi mirisni štapić. Bio sam oduševljen. Vidio sam sebe u njemu. Romantičar... Svijeće, mirisi... Police prepune raznih figura... Bio sam u potpunosti oduševljen. Nikako nisam mogao dešifrirati miris koji je isijao iz gorućeg mirisnog štapića. Što li je to? Bilo mi je nepoznato...
Sjeo je pored mene na dvosjed. Počeli smo svi četvero pričati i pomalo pogledavati film na televizoru. Bio sam sretan što su nam frendice pravile društvo. U protivnom, mislim da bi se on i ja samo pogledavali, smješkali jedan drugome i ne bi znali što reći... A onda me u jednom prenutku upitao bi li mi smetalo da zapali joint... Iznenadio me, ali nisam imao ništa protiv. Odjednom je slučajno strugnio svojim koljenom o moje i u meni probudio adrenalin, testosteron i što sve ne... Kako me samo to uzbudilo... Toliko me to pali kada me netko dodirne koljenom po koljenu dok sjedim da bih mogao vrištati. To mi je tako... Jebeno!
I tako... Počela su dopisivanja putem SMS-a. Počeli smo se viđati svaki vikend. Gledali bi filmove. Slušali glazbu. Mazili se...
Znao je i po nekoliko jointa dnevno popušiti, pa me to pomalo počelo smetati. A onda sam konačno i ja povukao prvi dim marihuane u svome životu u svoja pluća. Zanimalo me kako je to... I sada znam da nije ništa posebno. Odvratan okus u ustima. Smrdi. Unatoč svemu, povukao sam još nekoliko dimova i onda me streslo. Malo sam mu ludovao po sobi... Vjerojatno na svakoga ima drugačiji utjecaj.
Novu godinu smo svi četvoro dočekali kod njega doma. Bilo nam je odlično... Barem meni. No, što više razmišljam o tome sve mi je više upitno je li mi zaista bilo odlično... Sam sam ispio butelju vina, nešto šampanjca... Bio sam pijan i napušen. Njegova frendica i ja smo plesali, a on je sa mojom frendicom sjedio na dvosjedu na kojemu smo se mi svaki vikend šlatali. Sjedili su tamo... Gledao sam ih kako si nešto slatko šapću i kako joj on lagano prstima ruke prolazi po nozi... Po bedru. Kipio sam, ali izdržao sam. Bilo je sve lakše podnijeti nakon jednog dobrog povraćanja, pa dugog i nakon finalnog, trećeg, pogotovo.
Dan kasnije mi je rekao nešto što me je jako iznenadilo. Rekao je svojoj mami za mene, za nas. Isprva mi je bio šok, ali bilo mi je drago. Iako mi nije nikada izravno rekao da me voli, ovo sam shvatio kao da je upravo to rekao. Svo vrijeme koje smo bili zajedno... Samo toga sam trenutka osjećao da sam mu drag, da ima nekakve osjećaje prema meni. A tako sam žudio da mi kaže te dvije riječi. Ja sam mu ih nekoliko puta rekao...
Prolazili su dani. Pred Uskrs me nazvao kako bi mi rekao da mu mama dolazi na nekoliko dana, te da se tih dana nećemo moći viđati. Rakao mi je i da je dobio nekakvu ponudu za posao u nekoj izdavačkoj kući u Njemačkoj. Rekao sam mu da prihvati taj posao bez obzira na sve, da radi i da konačno ima svoj novac, a ne da sav novac uzima od mame. Razmišljao sam pravilno - razumom. Srce je htjelo nešto drugo.
Počele su prepirke preko SMS-a. Kada mu je mama otišla, čuli smo se i našli. Imao je nekakvu avanturicu sa nekim doktorčićem dok smo bili u tim danima podbadanja. Zanimljivo... Sa mnom se nije mogao nalaziti dok mu je mama tamo, ali sa drugima je. I smetalo me to što nije prošao niti jedan dan, a da mu se nije javio netko od bivših ljubavnika ili nekakav potencijalni. Očigledno njegov broj mobitela kruži cijelom Hrvatskom. I dok smo bili zajedno, imao sam ponekad osjećaj da nije samo moj. Sve je upućivalo na to. A sada znam da ima i još nekoliko brojeva. Zar sam tih nekoliko mjeseci bio sa gej kurvom? Hm, i onda mi kaže da sam ja njemu nevjerno djelovao.
Nije prihvatio posao u Njemačkoj. Kaže da mu je ovdje trenutno jako dobro i da u Njemačku može otići kad god poželi. A onda smo se našli jedan dan u Osijeku. Došao si je kupiti neke stvarčice za obući. Bilo mi je baš super lunjati gradom s njim po svim mogućim trgovinama ne gledajući koliko šta košta u pojedinoj trgovini... Otići i na nekoliko kava tijekom toga dana... Makar su me noge boljele, uživao sam s njim. Bili smo baš kao dva najbolja prijatelja. Sretan sam bio nakon tog dana provedenog s njim. Dobra je on osoba. Jako drag. Baš se zna zavući čovjeku pod kožu... Kasnije dobiješ osip, sve te svrbi, ali nema lijeka protiv toga osim vremena. Zajeban je... A nakon toga, svi ostali dani su zapravo bili čisti promašaji. Uvijek me živciralo što nisam znao na čemu sam s njim. Nikada mi ništa nije rekao, izustio kakav osjećaj. Morao sam ga čitati, a tako je nečitljiv... Užasno me to živciralo. I ne znam više ništa.
Ovo nije još jedna gej priča, ovo je mnogo više. Sve je ovo istinska ljubav prema jednome muškarcu. Nikada nisam ni sanjao, mogao zamisliti da ću se zaista iskreno zaljubiti u nekog muškarca, strasno ga voljeti. Sada je svemu kraj... Više si ovako što neću dopustiti. Gotovo je s tim! Meni treba žena... S njom ću biti cjelovit.
Neću ga zaboraviti... Znam, nikada! I neću si oprostiti što sam možda predivno prijateljstvo u budućnosti prekinuo pregrubim riječima u sadašnjosti. Nije to zaslužio nakon svega... Puno će mi toga s njim ostati u sjećanju. Onaj opojan miris zapaljenih mirisnih štapića što se širio prostorijama njegove kuće... Sva ona svjetlost malenih svijeća razbacanih posvuda... Sve one figure anđela... Onaj dvosjed na razvlačenje prekriven bijelom plahtom... Prvi dim marihuane u mojim plućima... Piercing u uhu... Ispijanje kave u kasnim večernjim satima... Pregledavanje raznih horor filmova... Hostel... Prvi... Drugi... S njim sam prvi puta u životu pogledao Planinu Brokeback i tada sam mu prvi puta nakon filma rekao da ga volim... S njim sam osjetio strast... Ljubavni zanos... Strast između dvojice muškaraca... Sve je to u meni... To me drži...
Honey, I swear...




Post je objavljen 24.04.2008. u 22:56 sati.