Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sihajariddle

Marketing

8.poglavlje - Posljedice

Sihaja je pokunjeno hodala prema bolničkom krilu. Nije joj bilo žao što je spavala s Harryem, ali je znala kako će je peći savjest kad primi protuorov zbog toga što je prevarila Silasa. Legolas se durio što nije poslušala njegov savjet iako ni sam nije bio nevinašce. Pred ambulantom nije bilo još nikoga, jer je bilo rano. Znala je da će oko osam biti gužva jer je Dumbledore sinoć na večeri zapovjedio svim učenicim koji su bili budni poslije ponoći noći kad je orhideja cvjetala da se sutra ujutro jave u ambulantu da prime protuotrov. Brzo je pokucala na vrata. Madame Pomfrey joj je otvorila.
- Gospođice Riddle? Zar nije malo rano? Da se nije nešto dogodilo?- zabrinuto je upita jer očito nije navikla da joj netko kuca na vrata ambulante u 6 sati ujutro.
- Ništa se nije dogodilo. Došla sam po cijepivo proiv orhideje.- kaže ona
- U tom slučaju uđite.- kaže Madame pa je pusti da uđe.- Profesorica Sprout ga je sama testirala na sebi prije 2 sata. Djeluje, iako se ona jadnica cijelu noć patila sa sastojcima i pripravom. Evo, zlato. – kaže joj ona pružajući joj čašu s malo ljubičaste tekućine.- Ulij u ovo malo vode i popij sve odjednom.
- Kada će početi djelovati?- upita ona gledajući sumnjičavo u čašu.
- Odmah.- kaže ona pa joj natoči vodu u čašu.- Naiskap.
- Fina je okusa.- kaže Sihaja nakon što je sve popila, pa odloži čašu na stolić.- Idem ja sada. Hvala na svemu. Doviđenja.
- Doviđenja.- kaže Madame Pomfrey pa zatvori vrata nakon što je Sihaja izašla.
- O moj Bože.- kaže odjednom Sihaja nakon što je prošla samo par koraka. Potrči prema prvoj praznoj prostoriji. Suze su same došle, a jecaji su se samo nadovezali. Plakala je kao nikad u životu. Plakala je cijeli dan. Kasno poslije ručka Legolas je došao do nje i samo je podigao s prljavog poda spremišta za metle i ponio prema njezinoj spavaonici.
- Mislio sam te ostaviti tamo cijeli dan da se utapaš u kajanju, ali poslije prouotrova nisam više mogao izdržati tvoju bol. – kaže joj Legolas nakon što su se jecaji utišali iako su suze još uvijek tekle.
- Hvala.- kaže mu Sihaja.
- Nemoj misliti da se slažem s time što se dogodilo. Upozorio sam te da će ti se ovo dogoditi.- rekao je on neodobravajuće.- Harry je danas bio totalno zbunjen. Nije mogao skužiti gdje si otišla nakon što je zaspao.
- Otišla sam po protuotrov rano ujutro.- kaže ona.- Gdje ste vi dečki spavali?
- Ja sam spavao na veoma neudobnom podu prazne učionice ispod sovinjaka, a ostali su se obeznanili u društvenoj od cuge.- kaže on sa smiješkom. – Društvena je ujuro smrdila kao da je nešto krepalo u njoj.
- Što ću reći Silasu?- upita ga ona nakon što su suze konačno prestale teći.- Što mi je bilo? Urekla sam vlastitu sestru i njezinu best frendicu. Spavala sam s dečkom koji me ni ne poštuje.
- Svi smo mi bili van kontrole..- započne Legolas.
- Da ali nitko nije napravio toliko sranja koliko sam ih napravila ja.- kaže ona.
- Nema smisla da se sada grizeš, ja te dovoljno podsjećam na to. Iako se ne slažem s tim, na neki način te razumijem.
- Kako ću ovo objasniti Harryu?
- Mislim da nećeš imati previše problema s tim. Sad kad je primio protuotrov opet je protiv tebe. Misli da si ga iskoristila. A Silas je druga stvar. Na tebi je da li ćeš mu priznati ili ćeš mu prešutiti. Nema pojma što se dogodilo i ako želiš može na tome ostati. Nitko osim tebe, mene i Harrya nezna što se dogodilo. Ja i Harry sigurno nećemo ništa reći.
- Ne mogu mu priznati. Ne želim prekinuti s njim. Stalo mi je do njega i on će mi pomoći da prijeđem preko Harrya. Idem do Alexis.- kaže ona pa ustane s kreveta.- Ali prvo se moram umiti i sakriti tragove plača.- zgrabila je kozmetičku torbicu i odvukla se do kupaonice.
- Ja idem do Ginny. Malo se duri na mene.- kaže Legolas.- Misli da se sramim što sam s njom i da je to razlog zašto ne hodamo javno.
- Po tom pitanju se slažem s njom. Mislim da bi trebao priznati Ronu. Što dulje tajiš o svojo vezi s njom teže će ti biti priznati a Ginny će ti sve više zamjerati.- vikne mu Sihaja kroz vrata kupaonice.
- Znam da si u pravu, ali sada nije tvoje vrijeme za pametovanje.- odbrusi joj Legolas.
- Poslušaj moj savjet. Ja nisam poslušala tvoj pa vidiš što se dogodilo.- odgovori mu mirno Sihaja izlazeći iz kupaonice u ručniku.- Moram se presvući. Idi van.
- Pazi se i pozdravi mi Alexis.- kaže joj Legolas na izlasku.
- Hvala ti što me paziš, braco.-
- I drugi put, samo me idući ptu poslušaj.- na to se Sihaja nasmiješi, pa se vrai u kupaonicu i presvuće u izblijedjele traprerice i bijelu usku majcu s dekolteom i kratkih rukava. Baš kada je htjela potražiti Alexis ona uleti u sobu.
- Moram se spakirati, idem u Nizozemsku.- kaže ona u žurbi vadeći kofer ispod kreveta.
- Zašto?- upita je Sihaja.
- Pronašla sam osobni dnevnik Helge Huffelpuf. U njemu je napisala masu stvari o ovoj ludoj orhideji. Nosimo je u Nizozemsku na bolje proučavanje. Idem samo na par dana. Ne moraš biti tako tužna.- objasni joj Alexis na brzinu dok se kofer pakirao.- Ide i Neville. Vojim te frendice. Brzo se vratim.- poljubi je u obraz pa odjuri iz spavaonice a kofer pojuri za njom.
- Ćao.- kaže Sihaja zraku pa se odvuče prema knjižnici. Baš kada si je pronašla interesannu knjigu i krenula prema naslonjčima u čitaonici naleti na Ayumi.
- Hej, Sihaja. Što ima?- pozdravi je frendica veselo.
- Ma ništa posebno. A kod tebe?- upita je Sihaja malo bolje volje.
- Ne baš najbolje. Umbridge me natjerala da slažem knjige u bezjačkom djelu knjižnice. Ručno. A da bude sigurna da neću koristiti magiju popalila mi je štapić.- kaže Ayumi ljutito.
- Meni nije. A i znaš da volim napakostiti toj kuji.- razveseli se Sihaja.- Evo i Gie. Gia!
- Hej Sihaja, Ayumi.- došeće Gia do njih.- Što ima?
- Idemo posložiti knjige na bezjačkom dijelu pa idemo do Hogsmedea.- predloži Sihaja.- Meni je porebno društvo a čini mi se da nemate pametnija posla.
- Meni paše.- složi se Gia.
- Sve da ne moram ručno slagati sve one knjižurine.- odgovori joj Ayumi, na što se sve tri nasmiju pa krenu prema bezjačkom odijelu.
- Hej curke. Mogu ja s vama?- dovikne im netko sarkastično.
- Sorry, Tanya. Mislim da nisam raspoložena za tvoje društvo.- dobaci joj Gia.
- Meni ne smeta.- kaže Sihaja.
- Meni da.- kaže joj Ayumi odjednom sva namrgođena.- Hajmo reći da mi ona nije na popisu best frendica.
- Zašto?- upita je Sihaja koja još nije upoznala Tanyu.
- Ona je sve ono što ljudi misle o tebi kad im se kaže da si Voldemortova kćer, samo ona nema tako dično rodoslovlje.- objasni joj Gia.- Idemo u Hogsmeade. Završila sam s knjigama.
- Znači ja nisam pozvana?- upita Tanya ironično.
- Čini se da nisi. Mi se ne družimo s takvim kao što si ti.- odgovori joj Sihaja.
- Nisi ni ti nevinašce, Sihaja. Čula sam što si sinoć napravila Axiji.-
- O čemu ona to?- upita je Ayumi.
- Reći ću vam kad odemo van.- odgovori joj Sihaja.- Ok?
- Idemo.- kaže Ayumi pa sve tri krenu prema Hogsmeadu dok je Tanya gledala za njima kroz prozor knjižnice. Neki zgodan dečko joj priđe i obgrli je oko sruka i poljubi u vrat.
- Čime se zabavljaš, ljubavi?- upita je dečko.
- Zafrkavam Sihajau i njezino društvance.- odgovori mu ona pa ga poljubi ako da ih je knjižničarka Pince počela tjerati van, ali dečko samo je samo urekne i nastavi ljubiti Tanyu
- Daniel, to stvarno nije bilo potrebno. Žena će ostati njema. U, čekaj zašto bi meni bilo stalo?- na što se oboje nasmiju i nastave ljubiti.

Za to vrijeme Sihaja je ispričala Ayumi i Gii što joj je sve bilo zadnjih par dana, osim činjenice da je spavala s Harryem. Nisu joj ništa rekle i nisu se okrenule protiv nje kao što je očekivala. Zapravo su o sasvim ok prihvaile na šo se ona začudila.
- A što si očekivala od nas? Da pobjegnemo od tebe?- upia je Ayumi kad je izrzila svoje čuđenje.
- U neku ruku jesam.- odgovori joj Sihaja uz slabašni smiješak isprike.
- Mi smo ti frendice bez obzira na sve. Ne moraš nam se stalno dokazivati Sihaja.-kaže joj Gia.
- Upravo tako.- složi se s njom Ayumi.- Mi znamo da si ti dobra osoba i super frendica i da bi bila uz nas bez obzira na sve, u bilo koje doba dana i noći. Mi samo uzvraćamo uslugu.
- Hvala cure. To mi puno znači.- kaže im Sihaja i obje ih zagrli.


( zadnji dio posta posvećujem svojem društvu koje je uvijek tu za mene, bez obzira na sve i doslovno u bilo koje doba dana i noći. vojim vas sve puno puno.)


Post je objavljen 24.04.2008. u 19:12 sati.