Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

0:0

Kako je večerašnja utakmica nudila dosta obećanja, šteta bi bilo da naši pomorci, vozači tramvaja, djelatnici svih hitnih službi, gradonačelnik i svi koji bdiju nad nama ostanu bez ovog cjelovitog prikaza večerašnje utakmice. Njima, a posebno pokretaču ove akcije M.S. namjenjujem ovaj iz-minute-u-minutu almost-live doživljaj.

-1. min. Vidim da je C. Ronaldo tradicionalno obilato zamastio kosu. Pitam se kakav okus ima znoj kad kad ti se ta kemija počne topiti. Valjda čovjek zna što radi.

0. min. Zastrašujuće je vidjeti da su u prvoj Fergusonovoj postavi obje tasmanijske nemani: Rooney i Tevez. Budimo realni: da nam ta dvojica svrate u lokalni kafić kad nakon napornog dana pijemo zasluženo pivo, sasvim bi bilo opravdano da se čovjek malo zabrine. Ali dobro, to je samo usputna primjedba. Ja Rooneya zapravo jako volim.

2. min. Milito reagira kao curica. Naravno da je penal čist kao suza.

3. min. Preprecizno izveden jedanaesterac. Ronaldu bolje ide kad zastane u koraku. Inače, sigurno ste primijetili da je zastao još jednom kad mu je ono sudac poništio gol na utakmici s Arsenalom, baš zbog zastajkivanja. E, to je dosljednost. Pitam se što bi bilo da mu je sudac tada opet poništio gol. Znam. Zastao bi opet. Suce se mora disciplinirati.

8. min. Tevez požrtvovno intervenira u svom šesnaetercu. Sad vidim da i on koristi isti kolomaz kao i Ronaldo. Nadam se da su barem plaćeni za tu patnju.

12. min. Van der Saar ispucava laganu loptu ravno u suparničke noge. Nešto ne štima. Taj je bar poznat po više nego solidnoj igri nogom.

13. min. Sad je Tevez pretjerao s obrambenim aktivnostima. Ruši Yayu, Koloovog brata na 17 m. od gola. Idealna pozicija za slobodan udarac! Pokušaj više nego loš. A sigurno ste vidjeli kako je s tog istog mjesta Hargreaves zabio Arsenalu. To je bio slobodnjak za pamćenje.

17. min. Opet Van der Saar ispucava uništa. Tequila sunrise? Nemam drugog objašnjenja.

22. min. U nedostatku drugih uzbuđenja kamera hvata zamišljen Zambrottin pogled. Likom i pogledom Zambrotta meni baca na malo zabrinutog pripadnika mafijaške mladeži.

23. Divna parada Van der Saara. Suvereno je obranio udarac koji je prijetio da završi nepuna dva metra u gol-autu.

24. min. Kako je Messi ukrotio onu visoku svijeću! Svaka čast!

25. min. Messi je car. Ali, smiješno je kako Barcelona misli da će s tri uzastopna dodavanja unutar onog kružnog segmentića ispred šesnaesterca nešto učiniti. I nevjerojatno je koliko su uporni u tome. Ipak, fer je reći da se ovakva igra kad smo mi bili mali zvala viktorija.

29. min. Penal! Samo što sudac nema karaktera. Marquez je odigrao klasičan bodiček bez namjere i bez mogućnosti da igra na loptu. To je bio penal.

32. min. Play of the day. Što je Messi napravio Evri! I kako čisto i tehnički savršeno. (Gospon Amigo, jel se to zove sombrero?)

35. min. Kaže Sušec da Park igra zato što Fergusonu donosi sreću. Ne znam jel to točno zato što ne primjećujem ni sreću ni Parka.

36. min. U gro planu svježe izbrijano Iniestino lice. Mislim da Iniesta od svih nogometaša ima najbolji kvocijent dobrog brijanja i jake brade. Da sam ja Gillette, ja bih na to obratio pažnju. Kad već ionako obraćam.

40. min. ManU se obranio. Barcelona može biti sretna ako do kraja prvog dijela ne primi gol.

44. min. Rafa Marquez je napravio virtuozni faul petom na Ronaldu. To je najljepši faul koji sam vidio u zadnje vrijeme.

52. min. Konačno nešto: Messi- Iniesta-Eto'o, sve kako treba. Na žalost, loš udarac.

53. min. Carrick na drugoj strani točno isto: lijepi prodor i loš udarac.

59. min. Zambrotta zaustavlja Ronalda pravom hokejaškom intervencijom. Spektakularno i bez faula. Svaka čast!

61. min. Barcelona opet opsjeda onaj polukrug pred šesnaestercem. Avaj. Jel im netko rekao da u igri nema Ronaldihna? Taj je moralno propao i morali bi momci shvatit da je potrebna neka čarolija da se na takav način zabije gol protiv ozbiljne momčadi.

62. min. Bojim se da je zabavi kraj. Messi više ne može i ide van. Ostatak će biti negledljiv.

65. min. Evo naznake zadnje karte. Režiser nam pokazuje da se zagrijava Henry u dirljivoj tirkizno-mlada djetelina kombinaciji trenažnog dresa i onog lajbeka s rezervnim brojem.

78. min. Onaj Nani je malo čudan. U stvari ja mislim da su čudni svi portugalski nogometaši kad ih se pritjera tzv. obaveznoj igri. Trude se, ali djeluju malo izgubljeno.

79. min. Park je konačno dobio loptu. Bolje da nije.

83. min. Evo Henryja, evo konačno i prvog udarca na gol i prve obrane. Da! To je prva obrana na utakmici. Ronaldo je iz penala pogodio stativu, a one Van der Saarove obrane promašaja, nećemo valjda to računati.

90. min. Nula-nula. Završilo je bez žara i bez naboja. Sva sreća da je Sušec ostavio za kraj majstorski komentar. „Eto, završilo je isto kao jučer: 1:1. Samo što je ovih 0:0 znatno lošiji rezultat“.

A kad smo već kod jučer, ni to nije bila neka utakmica za pamćenje. Ali gledajući na to koliko su jučer batina dobili Drogba i Torres i što je sve obranio Cech i kakav idiotski autogol si je zabio Riise (Bog ga kaznio zbog onog mučkog faula na Drogbi u situaciji koja je ionako već bila označena kao offside), ovo večeras je bila limunada. Otprilike, kao Dora prema Porinu.


Post je objavljen 23.04.2008. u 23:43 sati.