Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/triesduja

Marketing

Triesduja u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji u Rijeci

U Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji, 23. travnja 2008. s početkom u 11.30 h održana je još jedna u nizu promocija "Triesduje", te videospota "My Seagull" Lea Pavele kojega je on predstavio na informativan i poučan način.

Druženje u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji započelo je ugodnim razgovorom sa gostoljubivom prof. Gorički uz kavu u školskoj kantini.

Vrlo lijepo zelenilom uređenim školskim dvorištem, prof. Gorički nas je otpratila do zasebne dvorane u kojoj se kasnije održala prezentacija romana za mlade "Triesduja", te videospot Lea Pavele "My Seagull".

Prostoriju je u trenutku preplavilo šezdesetak zainteresiranih učenika drugih i trećih razreda ove škole.



Nakon uvodnih riječi profsorice Gorički i najave Lea Pavele, ukratko sam predstavila roman, te započela sa interpretacijom nekih od ulomaka iz knjige. Učenici su pažljivo pratili izlaganje, a potom su i oni dobili riječ.
Neki od učenika su se prepoznali u romanu pošto i sami svakodnevno putuju iz Lovrana u Rijeku triesdujom, a neki su pak prepoznali slične situacije koje se događaju na nekim drugim autobusnim linijama.
Iako je roman pisan autobiografski, a ja sam nekoliko generacija starija od njih, zaključili su:

* Tako je i danas!

Na postavljeno pitanje o zaključku kojega roman nosi, u šali je izveden zaključak:

* Ne bi se trebalo voziti triesdujom.

A u prvim redovima sjedili su neki od sportaša (sportski gimnazijski smjer) pa istaknuli da se i na pozitivan način, kroz bavljenje sportom možemo istaknuti u drušvu, za razliku od agresivaca navedenih u romanu.

Nakon što smo završili razgovor o Triesduji, uslijedilo je, mogli bismo reći, glazbeno-turističko-geografski informativni dio - Leo Pavela, poznat kao novinar i voditelj informativnog programa, na zanimljiv i poučan način predstavio je svoj videospot "My Seagull" , kojeg su potom učenici imali prilike pogledati.

Kao zahvalu na ugodnom druženju, školi smo uručili zahvalnicu i zahvalili na gostoprimstvu.


Post je objavljen 23.04.2008. u 15:59 sati.