Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framavosta

Marketing

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U VARAŽDINU

Večeras u 20h u našoj župnoj knjižnici (koja je ujedno i prostorija naše frame) mladi s Voštarnice imaju dogovor i razgovor s duhovnim asistentom o odlasku u Varaždin na NSHKM!
A sad......
malo o susretu:
Susret će se održati u Varaždinu 26. i 27. travnja 2008.
Moto susreta je: BIJAHU POSTOJANI
Cilj susreta je, citiram:
"Zašto se okupljamo? Da se ponovno prisjetimo vrednota Prve Crkve koja je “bila postojana u nauku apostolskom, u zajedništvu, u lomljenju kruha i u molitvama”, da zajedno s mladima iz čitave Hrvatske i šire na samom Susretu u Varaždinu za te vrednote molimo, jedni druge ohrabrimo i Gospodina slavimo.
Oživjeti skupine mladih u župnim zajednicama.
Okupiti katoličku mladež na jednom mjestu i pružiti svjedočanstvo vjere.
Pred oči si staviti izvornu kršćansku zajednicu, vrednote Prve Crkve i njezinu postojanost.
Potaknuti se međusobno na trajnu postojanost u istima.
U našoj, Varaždinskoj biskupiji pokrenuti oživljavanje i nastajanje zajednica mladih u župama."
by: Organizator

VAŽNO JE ZNATI:
Zajedničko će obilježje SHKM Varaždin 2008. biti bijela kapa - šilterica s istaknutim logotipom Susreta. Ova će kapa ujedno biti ulaznica na stadion „Sloboda“, gdje će se Susret i održati. Kape će dobiti svi prijavljeni sudionici autobusima prilikom ulaska na parkiralište.


PROGRAM ZA SUBOTU:
Dolazak u Varaždin predviđa se oko 13,00 sati. Na dolasku autobuse će usmjeravati animatori i prometna policija, a biti će istaknuti i uočljivi putokazi.
Otvaranje stadiona “Sloboda” za sudionike biti će u 13:30 sati.
Ulaz u stadion biti će onemogućen osobama bez kape, odnosno svima koji su neprikladno odjeveni. Ovdje se misli na majice i druge odjevne predmete koji će na sebi imati istaknute neke poruke ili simbole koji su nespojivi s kršćanstvom. Kao “spas” na ulazu će biti ponuđene bijele majice s logotipom SHKM po cijeni od 20 kuna.
Početak programa biti će u 15:00.
Pretprogram je koncipiran kroz četiri “postojanosti”, kao i svi pripremni materijali. To će biti splet pjesama i svjedočanstava kršćana od kojih su neki poznati i u svijetu medija.
Voditeljica programa biti će Tanja Popec, poznata urednica i voditeljica programa HKR-a.
U 17:30 sati započet će neposredna priprema za misno slavlje kroz pjesmu i meditaciju koju će predvoditi Zbor mladih Varaždinske biskupije.
Početak središnjeg svetog misnog slavlja predviđen je za 18:00, prije čega će svi biskupi, provincijali i povjerenici za mlade ući u svečanoj procesiji s misnicama. Drugi će svećenici već biti na svojim mjestima. Misno slavlje predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, a propovijeda mons. Ante Ivas, biskup šibenski.
Povratak u autobuse zajedno s animatorima župa domaćina (osim onih koji su smješteni u Varaždinu). Za svaki autobus u župi domaćinu jedna kontakt osoba / animator. Animator gost i animator domaćin kontaktiraju mobitelima i sretnu se na stadionu ili drugdje gdje se dogovore, te zajedno autobusom idu u župu.(Mi idemo u Lepoglavu)
I ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE:
Ne zaboravite moliti! Uči nas Sveto Pismo: "Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Gospodin grada ne čuva, uzalud stražar bdi" (Ps 127,1-2)
Molite za Susret, za naše biskupe i svećenike, za naše vjeroučitelje i za one koji će se na njemu susresti jedni s drugima i s Bogom.
Također, kako se Susret održava na otvorenom, preporučite sebe i sve druge sudionike Bogu da nas blagoslovi lijepim vremenom!

I NA KRAJU HIMNA SUSRETA:

POSTOJANI
1. kitica
Hvala što Bože vjeruješ u nas
s nadom nas zoveš beskrajno ljubiš
sada smo ovdje slušamo tvoj glas
želimo primat sve što nam nudiš
Ref:
postojani
u ljubavi
ustrajni u molitvi
zajedništvom nošeni
Duhom vjerom prožeti
Tijelom Božjim hranjeni

2. kitica
Znamo po nama može bit bolje
bez dobrih djela prazni smo lažni
ojačaj naše umorne volje
u tvome Duhu bivamo snažni
Ref:
postojani
u ljubavi
ustrajni u molitvi
zajedništvom nošeni
Duhom vjerom prožeti
Tijelom Božjim hranjeni


3. kitica
Kad sutra život na razne strane
odvede stado maleno ovo
bit ćemo spremni u naše dane
blagoslov unijet i svjetlo novo
Ref:
postojani
u ljubavi
ustrajni u molitvi
zajedništvom nošeni
Duhom vjerom prožeti
Tijelom Božjim hranjeni














Post je objavljen 23.04.2008. u 12:34 sati.