Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretic1

Marketing

Anti-bebi plus update

Image and video hosting by TinyPic

Nedavno me jedna blogerica pitala o mojim iskustvima sa kontracepcijskim tabletama.Nisam baš htjela pisati o nečem tako intimnom, ali, kad malo razmislim zašto ne? Možda moja (i vaša) iskustva nekom pomognu.

Dakle, neću ovaj post pisati sa stručnog stajališta (a i kako bi, kad nisam stručnjaknut?), neću ni copy-paste jer koga nešto više zanima neka ode na Google, tamo sve pišebeljbeljbelj.

Godinama sam pila raznorazne kontracepcijske tablete (nekad popularno zvane "anti-bebi pilule") i to uglavnom u svrhu regulacije ciklusa (neću baš ni o detaljima svog zdravlja).
Malo sam ih se i ja bojala, ali doktorova preporuka je bila - piti!
Uglavnom, kako sam ih mijenjala (opet po doktorovoj preporuci!) u prvih mjesec dana sam osjećala male promjene (blaže glavobolje, napetost, nervozu....) koje su prolazile sa vremenom.

Nisam se debljala, nisu mi narasli brkovi (sad već pomalo postaje kritično - čini mi se da rastu!nono), jedino što se meni čini da sam od njih pospanija......sad, i to je upitno jer ja jaaaaako volim spavatizijevzijevzijevzijevzijev.

Ono što se u svakom slučaju preporučuje kod žena preko 40 godina, redovito ratiti UZV dojke jer povećavaju vjerojatnost karcinoma dojke i ne pušiti, ili bar ne više od 10 cigareta dnevno jer utječu na suženje krvnih žila.

Pošto je ovaj post ustvari odgovor na pitanje, ja ću još reći da nikako ne bih preporučila uzimanje kontraceptiva bez ginekološkog pregleda i savjetovanja sa ginekologom!

Jer, to su hormoni, kod svih različiti i bla bla bla.......dalje neću jer ću nadrobiti svašta a ne znam stručne nazive, uglavnom, posjet liječniku ginekologu (koji je stručan) je obavezan za svaku odraslu i seksualno aktivnu ženu. Zbog vlastitog zdravlja.
A vrlo je pohvalno da se mlade osobe interesiraju za kontracepcijuyes!!!
A sad kad me se već pitalo, još ću reći da bih ipak preporučila prezervative. Jer oni štite i od bolesti. Nikad se ne zna........

UPDATE

Dakle, zaključili smo ovo:
Tablete baš i nisu dobre zbog hormona i i samim time što su tablete pa su štetne za jetru, izazivaju celulit, ubijaju želju za seksom (hm, treba o tome razmisliti ...hehe)
Prezervativi - ne kupujte one jeftine!
Spirala - e, vidim da vas ima i "na tome", pa da vam nešto kažem - moaj prijateljica imala spiralu, sve sigurno i blablabla.....posljedica te "sigurnosti" danas ide u četvrti razred i, kako je tada izbjegao prepreku tako i danas - pravi mali vražućak! :)))))))))))))

Zaljučak
: jedine su u pravu bile Zvrk i Zore - stisnuti noge!!!!!!

Post je objavljen 22.04.2008. u 21:10 sati.