Image and video hosting by TinyPic,lakeofire666.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lakeofire666

Marketing

Image and video hosting by TinyPic

The Ramones su bili američki bend, i smatraju se prvom punk grupom ikad. Priznato im je da su definirali zvuk i stav 1970-ih, makar nikad nisu postigli uspjeh kao svoji suvremenici The Clash ili Sex Pistols, ali su svejedno imali velik utjecaj na punk i alternativnu rock scenu. Smatraju se 'Kumovima Punka'.

Bend je sastavljen u Queensu, New York, 1974. Neprekidno su nastupali 22 godine sve do raspuštanja benda nakon turneje Lollapalooza 1996. Tri prvotna člana: Joey, Johnny, i Dee Dee Ramone su umrli u roku nekoliko godina poslje raspuštanja benda. Uvijek su smatrani utjecajnima, ali slava koju bend sad uživa je neusporedivo veća nego u doba kada su aktivno nastupali.

2007. uvedeni su u Long Island Music Hall of Fame.


Članovi benda su se upoznali kao tinejdžeri, u srednjestaleškom dijelu Queensa, Forest Hillsu. Privukla ih je zajednička ljubav prema bendovima poput The New York Dolls, The Stooges i MC 5 i garažnom rocku 60ih. Većina članova benda je bila u raznim bendovima od kraja 60ih. Johnny i Tommy su bili u srednjoškolskom bendu poznatom kao 'Tangerine Puppets' , a Joey je na kratko bio u glam rock grupi pod imenom 'Sniper'. Prva postava Ramonesa uključivala je Jeffry Hymana na bubnjevima, John Cummingsa na gitari, i Douglas Colvina kao pjevača i bas gitarista. Colvin je prvi odlučio koristiti ime Ramone, i nazvao se Dee Dee Ramone. Bio je inspiriran činjenicom da je Paul McCartney koristio pseudonim Paul Ramone kada se prijavljivao u hotele. Ostali članovi benda su ga slijedili i promijenili imena; Hyman je postao Joey Ramone (prema pjevaču Joeyu Levineu), Cummings je postao Johnny Ramone, a sama grupa je dobila naziv The Ramones. Također u to vrijeme riječ ramone se povezivala s neredom i nasiljem.

Brzo nakon što je bend sastavljen, Dee Dee je shvatio da ne može svirati i pjevati odjednom (ali će nastaviti odbrojavati tempo na pocetku svake pjesme sa svojim "1-2-3-4!"). Joey ga je zamijenio, ali ni on nije mogao svirati bubnjeve i pjevati pa je mjesto bubnjara ostalo otvoreno. Bend je održavao audiciju za bubnjara, u Performance studiju, gdje su vježbali. Tamás Erdélyi , menadžer benda, zaposlenik studija i poznanik benda pokazivao je kandidatima kako svirati pjesme. Postalo je očito da je bio sposobniji svirati pjesme benda bolje od bilo koga drugog, i pridružio se bendu kao Tommy Ramone. Bio je najmotiviraniji od četvorice što se tiče uspjeha, i prvi ih je doveo u studio.

Svoj prvi nastup imali su 30. ožujka 1974. u Performance studiju. Njihove rane pjesme bile su kratke i brze, većinom oko 2 minute u trajanju. Raniji naslovi su uključivali "I Don't Wanna Walk Around with You," "I Don't Wanna Go Down to the Basement," i "I Don't Wanna Get Involved with You." Dee Dee je kasnije rekao, "Nismo napisali pozitivnu pjesmu sve do 'Now I Wanna Sniff Some Glue'."


Nakon nastupa na Lollapalooza festivalu 1996 , Ramonesi su se raspali, zbog neslaganja unutar benda i frustracije ne ostvarivanjem komercijalnog uspjeha. Joey je također priznao da je imao problema s drogom, i velikih problema s pićem u 80ima. Joey je prestao piti početkom 1990ih, ali mu je dijagnosticiran limfom 1995. Nakon toga počeo se je aktivno baviti jogom i zdravo se hraniti. Kasnih 90ih počeo je trgovati dionicama na NYSE, čak je napisao pjesmu o financijskoj reporterki s CNBCa - Maria Bartiromo, pod istim imenom, i ta pjemsa je uključena na njegov solo album iz 2005,Don't Worry About Me.

Njihov zadnji nastup bio je u Palaceu u Hollywoodu. Nastup je snimljen i kasnije izdan na CDu We're Outta Here. Na nastupu su gostovali mnogi umjetnici poput Lemmya Kilmistera iz Motörheada, Eddie Vedera iz Pearl Jama, Toma Armstronga i larsa Frederiksena iz Rancida, i Chrisa Cornella (tada u Soundgardenu).

20. srpnja 1999, svi bivši članovi osim Richiea su se okupili u Tower Recordsu u New Yorku kako bi davali autograme. To je bila zadnja prigoda na kojoj su se bivši članovi grupe okupili prije Joeyeve smrti. Johnny se htio pomiriti s svojim rivalom Joeyem ali Joey je to odbijao. Joeyevi nezavršeni radovi objavljeni su poslje njegove smrti na solo albumu Don't Worry About Me.

2002. bend je uveden u Rock 'n' Roll Hall of Fame. Na ceremoniji Johnny, Tommy, Marky i Dee Dee su govorili u ime benda. Johnny je podržao Georgea Busha i njegov mandat, Dee Dee je čestitao i zahvalio sebi. Nažalost ovo mu je bilo zadnje javno prikazivanje jer je 2 mjeseca kasnije umro od predoziranja heroinom. Također na ceremoniji, Green Day je izveo Teenage Lobotomy i Blitzkrieg Bop u čast Ramonesima, da bi pokazali njihov utjecaj. U ljetu 2004. izašao je dokumentarac o Ramonesima, End of the Century: The Story of the Ramones. Dobio je odlične kritike i bio je dobro prihvaćen od strane obožavatelja. Slučajno, Johnny Ramone je s početkom prikazivanja filma umro od raka prostate, 15. rujna 2004.


Smrti
Joey Ramone umro od limfoma 15. travnja, 2001 u New Yorku.
Dee Dee Ramone je nađen mrtav u svojoj kući u Hollywoodu 5. lipnja, 2002 kao posljedica predoziranja heroinom, samo dva mjeseca nako što su Ramonesi uvedeni u Rock 'n' Roll Hall of Fame.
Johnny Ramone je umro od raka prostate 15. rujna, 2004 u Los Angelesu.



Post je objavljen 22.04.2008. u 14:25 sati.