Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

ROCKY IV (Ponedjeljak, 21.04.2008. u 21:45) RTL

Ovog puta Rocky će se doslovno susresti s najvećim izazovom u životu. To neće biti samo još jedan meč u nizu nego borba za goli život!
Rocky Balboa (Sylvester Stallone) prati svog prijatelja Apolla Creeda (Carl Weathers) na borbu u kojoj će se Creed susresti s ruskim borcem Ivanom Dragom (Dolph Lundgren), poznatijim kao "Sibirski express". Savršeno spreman, u iznimnoj kondiciji, Drago djeluje nepobjedivo i nemilosrdno, što će nažalost biti kobno za Creeda. No ne samo da Apollo gubi meč nego i bitku za život. Balboa okrivljuje sebe za smrt prijatelja jer nije prekinuo borbu u pravom trenutku i izaziva Dragu na meč. Uz pomoć bivšeg Creedova menadžera (Tony Burton), Rocky odlazi u Moskvu, odlučan osvetiti smrt svog prijatelja u spektaklu pred neprijateljsko raspoloženom ruskom publikom.
Saga o usponu i uspjehu boksača Rockyja Balboe, koja je počela 1976., gotovo deset godina kasnije doživjela je vrhunac u četvrtom dijelu, dobrim djelom zahvaljujući Dolphu Lundgrenu, koji se proslavio ulogom sovjetskog boksača. Cijeli film vodi vrhuncu i srazu Rockyja i Drage, nezaboravnim i zapanjujućim scenama u ringu koje su iako pomno koreografirane, bile toliko zahtjevne i autentične da je Stallone tijekom snimanja morao potražiti i liječničku pomoć!
Iako su politički klišeji više nego očiti, Ivan Drago simbolizira moćno i bezosjećajno sovjetsko carstvo, a Rocky srčanu, humanu Ameriku koja se nikada ne predaje, u konačnici, sraz Rockyja i Drage samo je vrhunski spektakl, koji se i nakon toliko godina, mora još jednom s divljenjem pogledati.
no pain.... no pain.... no pain....
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Meni osobno Rocky IV i nije neki film, no u svakom slučaju je poseban. Glazba i oni spartanski treninzi jednostavno ga drže. I koliko god se nekima ne sviđao, to je dobar film! Što pokazuje i moja anketa ;)

Post je objavljen 20.04.2008. u 14:11 sati.