Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

Riječki nadbiskup primio predstavnike našeg bratstva

Image Hosted by ImageShack.us


Danas je predstavnike našeg bratstva primio riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić. Raduje strpljenje i pažnja koju je nadbiskup Devčić posvetio našem izlaganju slijedećih tema:

• Potrebna preporuka od Nadbiskupa radi dobivanja sponzorstava i donacija za Prihvatilište za beskućnike «Ruže sv. Franje» (osim na hrvatskom jeziku, po mogućnosti i na njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku)

• 5. lipnja na Trsatu – u sklopu projekta «Svjetsko prvenstvo beskućnika u nogometu» - utakmica: selekcija beskućnika i humane zvijezde Rijeke - potrebna podrška ovom događaju u vidu senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva te animiranja mladih za tješnju povezanost s Crkvom i istinskim vrijednostima

• Pokretanje Časopisa o beskućništvu i srodnim socijalnim temama «Ulične svjetiljke» kojeg bi beskućnici distribuirali po ulicama i trgovima u većim gradovima Hrvatske (Rijeka, Zagreb, Split, Osijek, Zadar i Varaždin). Paralelno s izradom časopisa, nastavljaju se kreativne radionice za koje je interes pokazao i upravitelj riječkog zatvora da se provode i sa zatvorenicima, s ciljem i njihove resocijalizacije – za sve to potreban radni prostor te informatička oprema, koji bi se mogao pretvoriti u dnevni boravak za beskućnike gdje bi oni uz volontere korisno provodili vrijeme između ručka i večernjeg otvaranja Prihvatilišta (rad na časopisu, knjižnica, prostor za duhovan i svakodnevni razgovor…)

• Suradnja s Domom za psihički bolesne odrasle osobe na Turniću – korisnici Prihvatilišta i Doma u zajedničkom radu na specijalnim strojevima za proizvodnju različitih materijala koje stranaa tvrtka otkupljuje – cilj: resocijalizacija i mogućnost zapošljavanja potrebitih osoba

• Palijativna skrb – skorašnje pokretanje palijativnih timova u PGŽ te brojne aktivnosti na tom planu s krajnjim ciljem - otvaranjem hospicija. Moguća edukacija studenata Teologije, bogoslova i mladih svećenika za rad s umirućim osobama uključivanjem u te timove???

• Projekt «Djeca djeci» - već nekoliko godina nastoje se povezati djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz županijskih domova i školska djeca s ciljem njihovog međusobnog povezivanja i socijalizacije (izlet u Golubinjak, posjet domovima školske djece i posjet domske djece školama, javne tribine o problematici udomljavanja i posvojenja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi…)


Post je objavljen 18.04.2008. u 23:00 sati.