Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Svitci od lazanja i blitve

Image and video hosting by TinyPic


Nadjev
1 sićušna tikvica
1 mala glavica crvenog luka
1 žlica margarina
80 g makarona
kečap/rajčica iz tube
sol, papar

Umak
30 g maslaca
1 crveni luk
1 žlica brašna
2,5 dl juhe
2,5 dl kiselog vrhnja
1 žlica senfa
sol, papar
limunov sok
peršin/vlasac za posipanje

Ovitak
16 listova lazanja
16 listova blitve



Makarone skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite ih.

Luk očistite i narežite na sitno. Tikvicu očistite i narežite na kockice.

Luk kratko popržite na maslacu i dodajte tikvice te pržite da tikvice omekšaju. Dodajte kečap da dobijete lijepu crvenu boju.

Umiješajte ocijeđene makarone i još kratko prokuhajte. Ostavite da se malo ohladi.


Za umak sitno nasjeckajte luk te ga na vrućem maslacu pržite da bude staklast.

U juhi razmutite žlicu brašna i dodajte luku, neprestano miješajući pjenjačom, da se ne naprave grudice i pustite da zakuha. Glatkoj smjesi dodajte kiselo vrhnje i ponovno zakuhajte.
Zatim umiješajte senf i dobro začinite solju, paprom i limunovim sokom.


Blitvu operite odrežite stabljike.

Svaki zeleni list posebno blanširajte oko 1 min u vrućoj posoljenoj vodi, stavite ga nakratko u posudu s hladnom vodom, a onda u cjedilo da se voda ocijedi.

Ocijeđenim listovima blitve trokutasto odrežite središnji preostali, bijeli, zadebljani dio stabljike.

Listove lazanja kuhajte 6-7 min u posoljenoj vodi kojoj ste dodali žlicu ulja. Kuhajte po 4 lista odjednom. Kuhane listove nemojte isplahnuti hladnom vodom.

Slaganje: na 1 list lazanja stavite 1 list blitve, na njega opet 1 list lazanja, pa opet 1 list blitve. Potom na jedan uži kraj stavite žlicu nadjeva i narolajte.

Zdjelu za nabujak ili vatrostalnu zdjelu premažite margarinom i slažite svitke, jedan do drugog (mjesto na kojem visi «slobodan kraj» okrenite prema dolje).

Svitke prelijte pripremljenim umakom i pecite ih u pećnici 30 min.

Poslužite ih uz blitvu, zelenu salatu i rajčicu. Pospite nasjeckanim peršinom ili vlascem.

Image and video hosting by TinyPic


*Recept se temelji na receptu iz časopisa «Dobar tek», travanj/svibanj 2004.


*Budući da se stabljika ne upotrebljavaju u ovom receptu, možete ju upotrijebiti u receptima:
Pita od stabljiki blitve
Pohane stabljike blitve
Zapečene stabljike blitve




Post je objavljen 15.04.2008. u 10:00 sati.