Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Isprika

O ovom sam već pisao.

Danas sam dobio mail od odvjetničkog ureda koji zastupa tvrtke Guliver energija d.o.o. i Guliver d.o.o. Evo izvatka

“ Suviše navedenoga, a sukladno članku 22. Zakona o medijima, tražimo da na Vašim internet stranicama euklig.blog.hr objavite ispriku našim klijentima, a radi uvreda i kleveta kojima su povrijeđena njihova prava osobnosti, posebno pravo na čast, dobar glas, poslovni ugled, dostojanstvo, na duševno zdravlje, te im je nanesena šteta radi Vašeg propusta ukloniti iste (komentare) na vrijeme, te je linkom povežete sa stranicom www.blog.hr.

Sa ovim problemom je upoznat i urednik internet servisa Blog.hr, Dario Markus i direktor Marijan Jurenec.”


Isprika Ispričavam se tvrtkama Guliver energija d.o.o. i Guliver d.o.o. radi štete nanijete zlonamjernim i uvredljivim komentarima na moj post objavljen 14.2.2007. godine. Spomenuti komentari objavljeni su gotovo 4 mjeseca nakon objavljivanja posta, nemaju veze sa sadržajem posta i nipošto ne odražavaju stav autora. Žao mi je da su navedene tvrtke pretpjele štetu koja je nastala, dijelom, i zbog mog propusta u (ne)administriranju komentara na taj davno objavljeni tekst.

Evo sad još nekoliko napomena (čime, što se mene tiče) završavam ovu priču.

Isprika je iskrena i ponavljam da mi je stvarno žao zbog nastale situacije. Ne znam što piše u spomenutom članku navedenog zakona (ipak, hvala aparatczyku na prethodnom komentaru), no to nije ni bitno. Ne ispričavam se zbog zakona, nego zbog sebe. Za neugodnosti se osjećem djelomično odgovornim, ali ne i krivim. Post je objavljen u veljači, a lavina neprimjerenih komentara se sručila u lipnju bez mog znanja i kontrole. Kao što sam već rekao, nije mi na kraj pameti padalo provjeravati komentare objavljene uz prastari post.
Mislim da to neću činiti ni ubuduće. Molim sve buduće komentatore da mi se u slučaju potrebe da komentiraju tekst stariji od 30 dana jave i mailom.

Veliku kritiku upućujem administratorima i uredništvu našeg servisa blog.hr. Kad sam dobio prvi mail od odvjetnika spomenutih tvrtki, pokušao sam izbrisati navedeni post i komentare, no to nisam uspio zbog tehničkih teškoća koje ne razumijem. Idućeg dana, 18. 3. o.g., napisao sam pristojan mail na adresu blog@blog.hr s molbom za tehničku pomoć. Još uvijek mislim da tehnički problem postoji. Neprihvatljivo je da do danas nisam dobio odgovor. Mislim da i meni sad netko duguje ispriku.

Iza posta na koji su se kasnije nalijepili sporni komentari, još uvijek stojim. Dok ovaj blog postoji, jednako će biti tretiran svaki novootvoreni fitness za djecu. Howgh.

Prijateljima i čitateljima se ispričavam zbog gnjavaže i zahvaljujem na potpori. Sve vas lijepo pozdravljam.



Post je objavljen 14.04.2008. u 23:31 sati.