Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/adriaticstar

Marketing

Friške vijesti .....



......ipak se polako približavamo sudskoj odluci u vezi s granicom između Slovenije i Hrvatske.

Naime, Udruga "Zavod 25.junij", koji je u večini nastao od Janšinog SLS, polako kreće sa svojim izjava u smjeru prema arbitraži u Haagu.

Image Hosted by ImageShack.us
Najpoznatiji član te udruge, Joško Joras, izjavio je, da bi itekako mogla Slovenija isto odstupiti do svih dosadašnjih dogovora, jer te iste nije ispoštivala ni Republika Hrvatska. Spomenuo je i da je nekad Slovenija na tom području ( mislio je svakako dio uz Dragonju ) bila veća. Po njegovim riječima, nekadašnja opčina Piran, u svom katastru imala je grad Savudriju i Kaštel.
No jedno je jasno. Očito su tenzije jako velike u Sloveniji, pogotovo prije izbora. Naime, ko će pobrati više bodova od građana republike Slovenije, taj će i pobjediti na političkoj scenami.

No, da se vratimo. Još jedna velika izjava, koja se je čula čak prije nekoliko godina, je bila jednog od največih ultra Slvoenaca, Zmage Jelinčiča-Plemenitoga. Po njegovim riječima, Slovenija uopće nije tako mala, samo se j potrebno izboriti i vratiti područja, koja su sigurano slovenska bila ili će tek biti. Po njegovom je važno spomenuti, da je današnja Istra bila nekada slovenska. Pa je tako on naziva naprosto slovenska Istra. Navodno može to dokazati u svojim "specijalnim" knjigama.

No, ostavimo sve vremenu, tako kažu naši političari. To ćemo već riješiti. Vjerojatno će se sigurno samo riješiti, pa ako ne prije, kad Hrvatska uđe u Europsku uniju. Onda će nestati granice i doći ćemo do gole istine, da su sva ta prepucavanja sve te godine bila isključivo zbog političkih bodova.

ŽIVJELA POLITIKA ! ŽIVIO HAAG ! ŽIVJELA EUROPA !



Post je objavljen 13.04.2008. u 16:13 sati.