Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/triatlonac

Marketing

Sprint duatlon PH

Danas je na Zagrebačkom „moru“ Jarun održano prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu. Po ne baš tako lijepom vremenu na startu se pojavilo 106 natjecatelja od kojih je 99 ušlo u cilj. Razlozi odustajanja su bili razni. Od bušenja guma, do padova i grčeva.

Start je bio u 10:30 za sve kategorije. Na trčanju smo se odmah odvojili Dejan i ja i do okreta napravili razliku od 15sek koju smo do kraja samo održavali. U tranziciju ulazimo na 16:08. U grupi iza nas su bili Matej Šporar, Andrej Vištica (pobjednik duatlona u Puli) te malo iza njih Saša Franić (zapamtite ovo ime) te Ivo Marić. Na bicikl smo zajedno krenuli Dejan i ja dok je Matej bio samo par sekundi iza nas te nas je lovio krug i pol ali nije uhvatioL. Nismo baš nešto previše stiskali (barem ne neki) na biciklu tako da nas je grupa Andrej, Matej ,Saša i Ivo cijelo vrijeme gledala i lovila. U drugom krugu je Saša Franić probušio gumu te je bio prisiljen odustati unatoč odličnom prvom trčanju. Na biciklu mi se nije svidjelo kako smo se vozili te sam u zadnjem krugu pred kraj i skočio ali mi je ispala sprinterica tako da smo Deki i ja zajedno ušli i izašli iz tranzicije. Koliko mi je bilo hladno za ruke govori i to da sam na trčanje krenuo sa kacigom na glavi jer ju nisam bio u stanju otkopčati. Dejana sam držao nekih 800m a onda sam počeo malo padati a on je odlazio sve više i više te na kraju pobijedio ispred mene a treće mjesto je pripalo Andreju Vištici. Četvrti je bio Matej Šporar, ujedno i juniorski prvak Hrvatske te na petom mjestu Matia Milovan a iza njega Ivo marić. Kod cura pobjedila je mlada Marina Milković ispred Sanje Begović Geceg i Darije Pletikape. Cure su imale odlično vrijeme od 1:03 s obzirom da vremenski uvjeti nisu bili baš najbolji te im je bila zabranjena zavjetrina iza muških natjecatelja što je bilo strogo kontrolirano i iz same utrke (Bijuk, Bratko, Bubanko). Na kraju smo se zasladili grčkom salatom, sirom i pršutom što i nije baš uobičajeno na našim utrkama ali bilo je dobro.

Sljedeća utka na kojoj nastupamo u okviru reprezentacije je već idući vikend u Fiumanama. Utrka je sprint triatlon koji se pliva u 33m bazenu te s relativno teškom biciklističkom stazom i 600m dužim trčanjem savršeno mi odgovara. Na meni je samo da se izljećim u potpunosti i dam sve od sebe.

REZULTATI


Post je objavljen 12.04.2008. u 16:29 sati.