Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/arabianhorses

Marketing

NEKE VRSTE PONIJA

DARTMOOR
Podrijetlom iz Dartmoora, s juga Engleske, ovaj poni živi u divljim stepama. Vrlo je simpatičan i miran te ga mogu jahati djeca. Taj konj izvrsno preskače prepone i odličan je konj za vuču. Visina do grebena: 1,20 do 1,25 m.

Image and video hosting by TinyPic

EXMOOR
Ova vrlo stara pasmina ponija razvila se u području Exmoor, blizu Dartmoora. Radi se o vrlo dragom poniju na kome mogu jahati mala djeca te za preskakanje preko prepona ako ga jašu malo starija djeca. Obožava duge šetnje. Visina do grebena : 1,22 do 1,25 m.

Image and video hosting by TinyPic

FJORD
Ovaj mali planinski konj dolazi iz Norveške. Sav mišićav, na visokoj je cijeni kao teretni konj. Može se i jahati. Bija njegove dlake je u nijansama blijedo žute, a ima kratku, prema gore začešljanu grivu svijetle boje koja je na vrhu crna. Visina do grebena +/-1,40 m.

Image and video hosting by TinyPic

ŠETLANDSKI PONI
Sasvim je malen, okruglast ali i čvrst i zbijen. Dolazi sa Shetlandskih otoka i Orcada, sa sjevera Škotske. Ima kratke snažnee noge i dobro je prilagođen hladnoj i oštroj klimi svoga prirodnoga staništa. Zimi ga od hladnoće čuva gusta dlaka. Osvaja ljude na prvi pogled, inteligentan je i vragolast, te idealno društvo djeci. Mogu ga lako zajašiti i sasvim malena djeca. Koristi se i kao teretni konj. Visina do grebena: 1,02 do 1,07 m.

Uzgajivači su također uspjeli stvoriti pasminu mini šetlandskog ponija koji je visok manje od 86 cm do grebena.

Image and video hosting by TinyPic

VELŠKI PONI
Malo je viši od Velškog planinskog ponija (velški poni-visina do grebena: do 1,20 m). Odličan je za jahanje i za utrke, te vrlo cijenjen kod izvođenja konjičkih priredaba. Vrlo je blag i poslušan i najbolje se slaže s djecom. Visina do grebena: 1,37 m.

Image and video hosting by TinyPic

NEW FOREST
Već dulje od 1.000 godina žive slobodno u pokrajini New Forest, blizu Southmptona u Engleskoj. Danas im je osigurano nepregledno prirodno okružje. Nisu niti malo divlji, te se usuđuju prići sve do gradskih ulicca. Unatoč oznakama na cestama, svake godine od autimobila strada nekoliko stotina ponija. New Forest je velik i snažan konj i dokaz je velike izdržljivosti. Njegova mirna i društvena naraav čini ga idealnim društvom za djecu. Mogu ga jahati čak i odrasli (ako nisu jako teški). Duge šetnje po neravnom terenu predstavljaju mu problem. Postoji i patuljasta vrsta, visoka oko 1,0 m. Ove sasvim malene ponije mogu jahati i sasvim malena djeca. Visina do grebena 1,20 do 1,47 m.

Image and video hosting by TinyPic

DILMENSKI PONI
Živi još uvijek kao poludivlji konj u zaštoćenoj zoni zapadne Njemačke. Ako je uzgojen na ergeli, može postati draga životinja, te na njemu mogu jahati djeca. Visina do grebena: 1,25 do 1,35 m.

FRANCUSKI JAHAĆI PONI
Također ga nazivaju i landskim ponijem, jer je nekada slobodno živio u Landesu. Preživjeli poniji bili su križani s engleskim ponijima kako bi se pasmina obnovila. Miran je, ali i snažan. Djeca ga rado jašu i okolicu obilaze na sedlu. Visina do grebena: 1,25 do 1,45 m.

A sada slike za dizajn:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

HVALA ŠTO ĆEŠ MI NAPRAVIT DIZZ!
P.S... ako neka slika ne stane izbaci ovu di piše aranian horsePost je objavljen 12.04.2008. u 14:27 sati.