Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Crnogorski premijer najavio ofenzivu u informiranju građana o NATO-u

Prvi čovjek vlade Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je jučer da je neinformiranost građana glavni uzrok njihove rezerviranosti prema učlanjivanju te zemlje u NATO i najavio znatno intenzivniju aktivnost svoje administracije prema tom pitanju.

Prema zadnjim istraživanjima, više od dvije trećine crnogorskih građana protivi se pristupanju Crne Gore Sjeveroatlantskom savezu.

- Riječ je u dobroj mjeri i o političkim manipulacijama kojima se služe pojedini političari. Vlada je zato odgovorna da što prije intenzivira implementaciju komunikacijske strategije. Vjerujem da će to uroditi plodom i da ćemo, kada bude aktualan prijem Crne Gore u NATO, imati većinsku podršku građana - kazao je Đukanović Radiju Crne Gore.

On smatra da postoji iskrivljena i reducirana percepcija jednog dijela javnosti koji je nedovoljno informiran. Taj dio prepoznaje samo obaveze koje bi Crna Gora mogla imati, kaže Đukanović, ali ne i šanse koje se nude. Ne prepoznaje da to nije samo vojno, već i političko i demokratsko i ekonomsko pitanje, istaknuo je premijer.

Napomenuo je da čitav zapadni Balkan, osim Srbije, smatra da treba biti dio NATO-a, on se zapitao: "Da li itko imalo politički odgovoran u Crnoj Gori može smatrati da naša država treba ostati izvan te organizacije ?"

- Zato mislim da nije dobro manipulirati osjećajima ljudi, koja su opravdano pokrenuta događanjima ne tako davne 1999. godine, bez obzira na to što Crna Gora nije željela sukob s NATO-om i što smo i tada smatrali da je on isforsiran neodgovornom politikom tadašnjeg režima u Beogradu - naglasio je Đukanović.

Šef vlade je siguran da je to razlog rezerviranosti značajnog dijela crnogorske javnosti u odnosu na NATO, istaknuvši da uloga državnika nije samo da slijedi javno mnijenje, već da utječe na njega i da ga kreira.

Post je objavljen 08.04.2008. u 22:45 sati.