Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thejourney

Marketing

Penang Hill

Obećala sam da ću vam reći kako je završio susret sa žutom damom. Eh, pa nisam odolila da je ne probam ogrnuti sretan.

Photobucket

Dobro, u početku nisam bila baš puna povjerenja...ipak je to zmija. Vrsta je burmanski udav što znači da bi mogla doći i na ideju da se malo jače zamota oko mog vratića. No, uz sav security okolo i njezin tako omamljen pogled, odvažila sam se na taj korak sretan. Interesantno je kako se pomiče i koliko je to jak mišić. Ipak, najkorisnija lekcija cijele priče je da sada znam kakva je prava zmijska koža wink.
Zmija nas je dočekala na Penang Hillu koji je klimatska oaza Penanga. Iako je otok u sjevernijem dijelu Malezije, sve je to blizu Ekvatoru i tamo vlada jako vlažna i topla ekvatorska klima. U biti nemaju pravo sušno razdoblje. Postoje razdoblja s jakim kišama i skoro suha razdoblja. Vlaga je strašno visoka tako da je 30 stupnjeva tamo, puno teže nego 40 kod nas. No, na vrhu Penang Hilla puno lakše se diše. 700 m nadmorske visine čini bitnu razliku. Baš je ugodno za šetnju, a i pogled je lijep.
Photobucket

Nemojte misliti da smo išli pješke gore. Mogu voljeti planinarenje u Hrvatskoj i Irskoj, ali u Maleziji mi ne pada na pamet. Na stranu i temperatura, ali ne bih baš voljela sresti nekakvu zmiju u divljini.... Uspinjača, kolikogod spora bila, bila je odlično rješenje.
Photobucket

Vegetacija je tamo jako drugačija od naše. Visina stabala me posebno impresionirala jer mi se ova naša evropska čine kao cvjetići prema njima.
Photobucket

Ne samo da su stabla viša, nego su prašume puno neprohodnije od naših šuma pa su se Malezijci i tu dosjetili kako turiste nagovoriti na još jedan izdatak. Napravili su po krošnjama mostiće.
Photobucket

Pogled na šumu iz ptičje - majmunske perspektive je meni bio jako interesantan. Mostići su sigurni, ali ne bih preporučila takvu šetnju onima koji se boje visine.
Nije Penang Hill samo priroda, postoji tamo i indijski hram, replika jednog iz.....nećete vjerovati....Indije. Preuređuju ga i zato je još potpuno bijeli, ali kada završe radove, bit će jako šaren kao što je skoro sve tamo.
Photobucket

Penang je multikulturalna sredina u kojoj su većinsko stanovništvo Kinezi (što nije slučaj u ostalim dijelovima Malezije), tek onda slijede Malezijci, a treća narodnost po zastupljenosti su Indijci.
Photobucket

Svaki od tih naroda ostavlja na neki način trag na otoku, a hramovi su jedan od pokazatelja raznolikosti. U sljedećem postu ću vam pokazati Kek Lok Si, jedan interesantan budistički hram.
Koliko materijala, a ja sam mislila da nisam stigla puno vidjeti.... sretan.

Post je objavljen 30.04.2008. u 23:55 sati.