Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Press centar summita - ima slike, nema tona

Nema taksija, nema akreditacija, ima slike, ali nema tona - dobrodošli u Rumunjsku, domaćina summita NATO-a 2008. godine, piše novinska agencija Reuters.

Novinari koji su doputovali na summit NATO-a u Bukurešt prvi su šok doživjeli u zračnoj luci Otopeni još jučer kada su shvatili da nema taksija koji će ih prevesti do centra grada. U zamjenu su im ponuđeni službeni brzi autobusi koji su do grada trebali prometovati posebnim cestovnim trakama, ošišćenima od domaćeg prometa. No, nije se dogodilo.

Nakon što puževom brzinom, zaglavljeni u prometnoj gužvi, za više od 90 minuta stigli do press centra ustanovili su da ne mogu dobiti akreditacije jer se srušio računalni sustav. Neki od novinara, kako piše Reuters, niti u srijedu, na dan početka summita, nisu zbog toga mogli ući u press centar. Oni koji ipak jesu, suočili su se s novim problemom. Američki predsjednik George Bush držao je govor na drugoj lokaciji u gradu. Novinari su preko velikih ekrana imali odličnu sliku, ali usne američkog predsjednika kretale su se kao u nijemom filmu. Audio link nije radio, a slušalice nisu stigle do press centra. No, kako piše Reuters, bilo je na kraju i dobrih vijesti, audio veza je uspostavljena za zadnjih pet minuta govora, a slušalice su stigle sat vremena nakon njegova završetka. Za drugu priliku.

Post je objavljen 02.04.2008. u 16:13 sati.