Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Milanović potpisao peticiju za raspisivanje referenduma o NATO-u

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na Trgu bana Josipa Jelačića potpisao peticiju za raspisivanje referenduma o ulasku Hrvatske u NATO. Rekao je kako bi da je SDP na vlasti, referendum bio održan i građani bi odlučili da Hrvatska uđe u NATO.

- Da je SDP formirao vladu, referendum bi bio održan i Hrvatska bi bila u NATO-u, budući da bi građani, uvjeren sam u to, na referendumu donijeli pozitivnu odluku, jer bi prepoznali interes Hrvatske - rekao je Milanović.

Istaknuo je kako se SDP zalaže za ulazak Hrvatske u NATO, ali i smatra da tu važnu i dalekosežnu odluku politika i građani moraju donijeti zajedno, i to referendumom kao oblikom participacije svih građana.

- Ako ovo ulazak u NATO nije tema za referendum, onda nije ni jedna tema. Nije kriterij je li nešto u Ustavu zapisano kao obveza da se za to mora održati referendum, nego je li to instrument politike i demokracije koji želimo primijeniti. Još uvijek možemo biti i za NATO i za referendum, ali HDZ to očito ne želi - rekao je šef SDP-a.

- Referendum kao institut demokracije nema smisla ako se bojimo građana, a vladajuća koalicija se bez razloga boji građana. Ako se bojimo građana onda nam demokracija ni ne treba, onda sve odluke možemo donositi u kabinetu - dodao je Milanović.

Glasnogovornik Odbora za referendum Aleksandar Hatzivelkos izvijestio je kako je do sada peticiju potpisalo između 65.000 i 70.000 građana, što je, kaže, respektabilan broj za koji očekuje da će potaknuti još više građana na potpisivanje peticije.

Post je objavljen 02.04.2008. u 13:20 sati.