Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Referendum o NATO-u: Počelo je počelo!

Nakon mjeseca dana priprema, došao je Dan D! Danas počinje prikupljanje potpisa zahtjeva za referendum! Prikupljanje počinje u 30-ak gradova, a od ponedjeljka broj će porasti na pedesetak. U Zagrebu će štandovi sutra biti postavljeni na osam mjesta. Niz poznatih osoba potpisat će zahtjev između 13 i 14 sati na Cvjetnom trgu.

Konačno su i mediji shvatili da mislimo sasvim ozbiljno, pa su izvještaj sa jučerašnje tiskovne konferencije, održane na Markovom trgu ispred zgrade Sabora, prenijeli i središnji dnevnici HTV-a i Nove TV. Dakako i radio, novine i portali.

Zanimljivo je da će jedino u Zadru, prema trenutnim informacijama, prikupljanje biti ilegalno! Predstavnici Odbora za referendum o NATO-u, naime, iako je zahtjev predan prije dva tjedna, do jučer nisu dobili dozvolu za postavljanje štanda. S ozbiorm da je prikupljanje potpisa najavljeno u svim lokalnim medijima, postavit će ga i bez dozvole. Pa neke hapse... Inače, u gradskoj koordinaciji za grad Zadar sudjeluju predstavnici udruga Eko Zadar, Zvuk i GONG, te ćalnovi SDP-a, SRP-a i Zelene liste.

Potražite na sajtu Odbora za referendum najbliže mjesto na kojem se može potpisati!

Važno je spomenuti da prema tumačenju zakona, koje smo dobili od Agencije za zaštitu osobnih podataka, prilikom potpisivanja morate upisati i svoj JMBG. Ponesite stare osobne iskaznice, ili pogledajte svoj JMBG u Izvodu iz matičnje knjige rođenih. Traže ga u banci i drugdje, pa su eto to zahtijevali i od nas, iako je očito sporno.

I dalje su dobrodošli novi volonteri za prikupljanje potpisa u slijedećih 15 dana. Ako ste spremni za to odvojiti nekoliko sati, prijavite se na sajtu Odbora.

Post je objavljen 28.03.2008. u 23:26 sati.