Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Odbor za referendum o NATO-u dao pismo predsjedniku Sabora

Odbor za referendum o NATO-u uputio je otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću u kojem traži da parlament raspiše referendum o ulasku Hrvatske u Sjevernoatlantski vojno-politički savez. Najavili su da od sutra počinje prikupljanje potpisa građana u cijeloj Hrvatskoj za raspisivanje referenduma.

Na referendumu bi glavno pitanje bilo "Želite li da Republike Hrvatska postane članica Sjevernoatlantskog ugovora - NATO-a?".

Glasnogovornik Odbora, kojeg čine oko 60 nevladinih udruga, Aleksandar Hatzivelkos rekao je da Odbor nije ni za niti protiv ulaska RH u NATO već da se zalaže za raspisivanje referenduma na kojem bi se građane pitalo što misle o tome.

- Sutrašnjom akcijom želimo prikupiti potrebnih 447.980 potpisa građana ili 10 posto upisanih birača koliko je potrebno da bi se raspisao referendum -rekao je Hatzivelkos pozvavši građane da se priključe ovoj inicijativi.

Na novinarski upit namjerava li se Odbor pridružiti najavljenim prosvjedima protiv posjeta američkog predsjednika Georgea Busha, Hatzivelkos je rekao da neće jer je pitanje referenduma unutarnje pitanje hrvatske demokracije.

Post je objavljen 28.03.2008. u 18:28 sati.