Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kapisrece

Marketing

Uskrsna poruka vlč. Sudca

Novi duhovni seminar vlč. Zlatka Suca

U velološinjskom Lječilištu u organizaciji Krčke biskupije te katoličke zajednice "Vjera i svijetlo" iz Valpova u utorak 23. studenoga započeo je duhovni seminar vlč. Zlatka Suca posvećen djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.

Duhovni seminar, koji će se održavati do nedjelje 28. studenoga, pozdravnim je govorom otvorila ravnateljica velološinjskog Lječilišta Olga Sinčić, koja je okupljenim sudionicima tom prigodom istaknula vrijednosti i tradiciju toga klimatskog lječilišta. Specifičnost održavanja takvih duhovnih seminara u velološinjskom Lječilištu jest ta da uz predavanja i meditativni dio programa sudionici mogu koristiti i medicinske usluge te zdravstvene ustanove. Nakon uvodnog dijela uslijedilo je misno slavlje koje je za 200 sudionika predslavio voditelj seminara.

"Program ovog duhovnog seminara želim posvetiti onima koji se brinu za djecu s poteškoćama u razvoju, jer upravo su takva djeca već naučila lekciju svog života - to su anđeli koji hodaju Zemljom", kazao je na početku seminara vlč. Sudac, istaknuvši kako upravo roditeljima i svima koji rade oko hendikepirane dijece treba pružiti pomoć, duhovnu snagu i osvježenje u srcu. "U roditeljima treba duboko probuditi smisao svakog križa i svake patnje, kako bi se u njima probudila još veća ljubav za žrtvu, da još više uzljube križ kojeg im je Bog podario. Pustite što ljudi govore, pustite kako vas drugi gledaju, već budite ponosni i dignuta čela koračajte, jer vi znate duboko u svom srcu koje su vrijednosti ljubavi i žrtve", poručio vlč. Sudac.

Post je objavljen 01.03.2009. u 15:10 sati.