Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dio

Marketing

Uwe Boll

Opće je poznato da su Nijemci odgovorni za mnoge grozne zločine. Sad ne pričam o holokaustu i klanju šest milijuna židova (iako je i to bilo grozno). O ne. Sad pričam o nečem mnogo, mnogo gorem. Možda ste čuli za Uwe Bolla, momčinu koji uvijek iznova pokušava (i ne uspijeva) napraviti film. Sve što se pojavi ispred njegove kamere magično se transformira u hrpu izmeta. Njegovi filmovi su tako bolno loši da dosad nijedan nisam pogledao do kraja. A ja volim loše filmove - bilo da su samosvjesni i zabavni, smiješno loši ili glupavo nepovezani, ali Bollovi filmovi ne spadaju u skupinu "tako loše da je dobro." Još su gori od toga. Jednostavno ih je napor gledati. Nisam nikad mislio da sjedenje ispred ekrana uopće može biti naporno, ali je Uwe Boll u vrlo malo vremena dokazao da sam u krivu. Nakon dvadeset minuti Alone in the Dark-a sam se ustao i odlučio raditi nešto zabavnije i ugodnije, naprimjer zabiti vrući žarač u oko, i to više puta.

Dakle, mali Boll novac dobija mahom od njemačkih investitora, a sve to zahvaljujući Vladi koja nagrađuje investiranje u njemačke filmove. Porez moraju platiti samo na zaradu od filma (a na to se ne moraju nadati) i u riječima mister Bolla investitori dobijaju 50% natrag od vlade.

Mislite da Uwe ne može biti tako loš? Pa evo vam njegovih ideja što čini dobar film:

"We will use all weapons and we have big, very big action sequences. We have also a massacre in a big slaughterhouse with chainsaws." Oružje, akcija, masakr u klaonici s motornim pilama. Kvragu, ovo je samo po sebi tako smiješno da ni ne zaslužuje humorisitčan komentar.

"Cutting or shooting people in pieces is defiantly one of my strong sides as a director." A što da kažem?..

"We have a hot sex scene." Tako on reklamira film.

Zaključak: Uwe ne zaslužuje život, Neka ga neko ubije. I potrudite se da bude bolno. I da potraje barem 90 minuti (koliko traju njegovi filmovi).

Post je objavljen 23.03.2008. u 18:17 sati.