Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tiktak

Marketing

Razvoj ovog bloga... i drugih blogova

Kako se čovjek iznenadi kad mu pogled padne na stvari koje je napisao davno, davno prije, kad je bio mnogo nezreliji i mlađi nego sada. Dobro, morate razumjeti da je nekom od 16 godina 2 godine dosta veliko vremensko razdoblje... Da, toliko već imam ovaj blog, već pune dvije godine. Ne pišem tako često kao u početku, ali, kad bolje razmislim, i bolje je tako. Lakše mi je napisati nešto kad osjetim potrebu, čak i bez inspiracije, nego kad nemam o čemu pisati i pišem nepovezano, premda i to kadkad zna ispasti dobro. Ipak, iznenadili su me moji postevi od prije 2 godine... pisala sam stvari koje sad ne podnosim na tuđim blogovima, i kojima se, moram priznati, počesto izrugujem, što nije lijepo. Sad to shvaćam, jer svaka osoba kad nešto napiše, napiše jer to tad misli. U tom trenutku dok piše, ona tako osjeća. Možda je netko u 8. razredu zbilja žalostan zbog trojke iz matematike, ne znači da bi zbog posta u kojem to spominje trebao postati predmet poruke drugih. Kasnije, ta osoba shvati kako je smiješna i glupava bila, i ima mogućnost smijati se sama sebi na kraju svega toga. Za 2-3 godine smijat ću se i ovome postu, sigurna sam u to. Svaki blog je odraz osobe, neki su više, neki manje iskreni, neki pišu stihove, drugi pišu priče, treći stavljaju slike, ali sve to dolazi od njih i svi smo ponosni na svoj blog, pogotovo nakon što shvatimo koliko dugo već postoji i koliko ljudi ga posjećuje ili ga je posjećivalo.
Blogomanija više nije toliko izražena kao prije te 2 godine kad je apsolutno svaki čovjek imao blog. Mnogi su se blogovi ugasili, mnogi su izbrisani, a mnogi se, kao moj, rijetko probude iz duuugog sna da bi opet zaspali na neko vrijeme.
Ipak, moram priznati da smatram da su blogovi dobri, i to svi. Pa čak i oni totalno "posebni", ne znam kojom da se rječju izrazim osim glupavi, vjerujem da znate na koje mislim. No isto tako mislim da je većina blogova, posebice nas mladih, u početku glupava i praktički jadna, da bi kasnije cijeli taj prizor našeg bloga rastao i razvijao se s nama.
Ne znam jesam li uspjela reći što sam htjela, ali, eto, potrudila sam se. Lijep pozdrav svakoj osobi koja čita ovaj blog i povremeno ga prodrma iz drijemeža.
Sretan Uskrs svima!

Post je objavljen 23.03.2008. u 16:53 sati.