Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Otvorena "Poslednja pobuna II"

Radost Evrope – photo Goranka Matić
Radost Evrope – photo Goranka Matić

Juče je, u sklopu obeležavanje 30-godišnjice panka i nju vejva u Beogradu, u beogradskom prostoru Magacin otvorena izložba Poslednja pobuna II.

Za danas i sredu (2. april) od 15 h, najavljene su ture po izložbi koje će predvoditi Dragan Ambrozić, uz Gvida Obradovića (petak) i Branka Rosića Rosu (sreda).

Ova izložba se nadovezuje na Poslednju pobunu I - izložbu fotografija Goranke Matić održanu prošlog decembra; ovoga puta, postavku čine proizvodi samih aktera muzičke scene - članova grupa, autora fanzina, plakata i dokumentarnih fotografija.

Organizator je Dom omladine Beograda.

"New wave i punk su predstavljali prvi pravi prodor našeg autentičnog rokenrola u kulturni život Beograda, a suštinski novi kvalitet koji su pre 30 godina doneli, postavio je temelje modernom kulturnom životu kakvog smo znali 80-ih", navodi u saopštenju Dragan Ambrozić, muzički kritičar i odgovorni urednik programa DOB-a.

"Nikakav povratak ovim temeljima savremenog građanskog života kod nas nije moguć, ako se ne uspostavi odnos sa osnovnom maticom iz koje su direktno proistekla sva ključna subkulturna gradska zbivanja u poslednje tri decenije", smatra on.

Adresa Magacina je Kraljevića Marka 4; izložba će biti otvorena do 3. aprila.

Autor: Popboks

Maniac photo gallery: Goranka Matić: 80' - SKC i oko njega

Post je objavljen 21.03.2008. u 13:54 sati.