Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Odbor za referendum se širi, a bogami i Zelena lista!

Danas smo u Ozlju osnovali županijsku organizaciju Zelene liste. Pripremamo Glavnu skupštinu stranke (5. travnja), Radim na novom broju stranačkog biltena (izlazi početkom svakog godišnjeg doba). Pripremamo obilježavanje godišnjice černobiljske nuklearne katastrofe...

A Odbor za referendum o NATO-u danas je imao tiskovnu konferenciju, posjećenu od novinara mnogo bolje nego ona prva, prošlog ponedjeljka. U međuvremenu, mreža djelavanja razgranala se i mediji su shvatili da je stvar sasvim ozbiljna. Večeras nas je napao Mato Arlović u "Piramidi" - a napao je neizravno i svojeg stranačkog šefa. Tiskali smo plakate, letke i naljepnice - danas smo ih mi dostavili u Karlovac, te Ozalj i ostala mjesta Karlovačke županije u kojima Zelena lista ima podružnice.


Odbor za referendum o NATO-u donio je odluku o datumu početka prikupljanja potpisa zahtjeva za raspisivanje referenduma. Prikupljanje će započeti u subotu, 29. ožujka 2008. i trajati, prema zakonu, 15 dana - zaključno sa subotom, 12. travnja.

Odbor je prvi put izašao u javnost u nedjelju 9. ožujka. Do danas, odazivajući se pozivu za sudjelovanje u djelatnostima, Odbor je podržalo više od 40 novih udruga i stranaka. Odbor je osnovao lokalne koordinacije diljem zemlje, te će se potpisi potpore skupljati u više od šezdeset gradova u Republici Hrvatskoj.

S obzirom na odluku Ustavnog suda kojom i građani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj imaju pravo sudjelovanja na referendumu (Odluka broj U-I-2051/2005 od 5. lipnja 2007., NN 69/2007), Odbor je spreman prikupljati potpise i među biračima XI izborne jedinice, te trenutno priprema mjesta za prikupljanje potpisa u SAD-u i Australiji. (...)

Poziv na sudjelovanje u djelatnostima odbora

Rad Odbora je u potpunosti zasnovan na volontiranju i sudjelovanju lokalnih udruga i birača, pa stoga pozivamo sve zainteresirane građane i udruge, koje djeluju na području XI izborne jedinice, da se jave Odboru za referendum (info@natonareferendum.org) kako bi pomogli u organizaciji prikupljanja potpisa kako na području Republike Hrvfatske, tako i u inozemstvu.

Također, Odbor još jednom poziva sve građane koji su voljni pomoći radu Odbora, da se na adresi volonteri@natonareferendum.org prijave za volontiranje. Postoji mnogo mjesta na kojima će se skupljati potpisi, i uvijek ima mjesta za pojedince koji su voljni pomoći!


Donirajte kunu ili dvije!

Odbor za referendum se u potpunosti financira iz donacija. Pozivom na broj 060 777 303 donira se 1 kn za kampanju Odluka narodu - NATO na referendum (cijena poziva 1,22 kn s fiksne i 2 kn s mobilne linije). Do sada je prikupljen iznos od 12 000 kuna, kojim je financiran tisak plakata. Rad svih pojedinaca u Odboru je isključivo volonterski, i iz uvjerenja u važnost ovog demokratskog iskoraka za Hrvatsku. Odbor će po završetku akcije javno iznjeti sve podatke o prikupljenim i potrošenim financijskim sredstvima.



Post je objavljen 19.03.2008. u 23:44 sati.